• Blog

Meer weten over de 7 pijlers van een fitte en gezonde levensstijl?

Hier blijf je up to date!

Onze deskundige health coaches beschikken over uiteenlopende en complementaire expertises. Dat gaat van stressmanagement tot voedingsleer, ergonomie op het werk of relaxatieoefeningen. Samen inspireren onze health coaches werknemers en bedrijven tot een gezonde levensstijl, meer veerkracht en algemeen een grotere corporate wellbeing.

Walk your talk

19 mei 2022

Teamcoaching: het succesverhaal van Ernst & Young

In een gloednieuwe aflevering in de #walkyourtalk-podcastreeks neemt onze Springbok-teamcoach Leila Minten je mee in het TeamBoost-succesverhaal van EY (Ernst & Young) België. Tijdens twee #walkyourtalk-wandelingen praat ze met EY-werknemers Hannah Van Mael en Bart Desmet over hun persoonlijke TeamBoost-ervaringen. En over hoe EY het teamcoachingstraject binnen de organisatie heeft aangepakt.
  • Filter of soort

Interview

19 mei 2022

Welzijn managen op langere termijn: hoe doe je dat?

Welzijn staat vandaag bovenaan op de prioriteitenlijst van HR. Samen met hybride werken en de digitalisatie is welzijn een groot aandachtspunt voor de meeste bedrijven. Het is een strategische pijler als je als bedrijf duurzaam succes wil hebben. Hoe pak je dat nu concreet aan: een efficiënt welzijnsbeleid uitrollen dat breed gedragen is, vooruit kijkt en verder gaat dan oneshots?

Blog

15 maart 2022

Hybride werken als team: waarom ook jouw team een teamboost kan gebruiken

Teams zijn de drijvende kracht achter elke organisatie. Hoewel we ons hier wel degelijk van bewust zijn, hebben heel wat teams de afgelopen twee jaar geleden onder de pandemie. Het gebrek aan connectie, de verminderde kwaliteit van onze communicatie, tal van onpersoonlijke gesprekken en een gevoel van isolatie: slechts enkele van de vele (negatieve) effecten die we hebben gezien, gehoord en gevoeld door hybride te werken als team. Net daarom hebben we bij Springbok beslist om ook volop in te zetten op teamcoaching en het ondersteunen van (w)healthy teams.

Interview

18 februari 2022

Zorgen voor wellbeing in de huidige on/off-situatie

Het welbevinden van je medewerkers faciliteren is vandaag belangrijker én uitdagender dan ooit. Ontdek "blended learning": een flexibele combinatie van zowel off- als online programmaonderdelen waarin het fun element een belangrijke rol speelt.

Blog

10 januari 2022

Drie tips om te starten met yoga

Hoe gaat het met jouw goede voornemens voor 2022? Was één daarvan toevallig meer tijd voor jezelf, rust en ontspanning? Dan is yoga misschien wel iets voor jou.

Blog

02 december 2021

Unplug & Recharge

Mindfulness is geen bestemming. Hoe meer je ermee experimenteert, hoe weldadiger de techniek zal aanvoelen. Het groeit door het te onderhouden.

Blog

02 november 2021

Hartcoherentie vermindert stress, verbetert ons immuunsysteem en maakt ons alerter

Hartcoherentie is een doeltreffende en wetenschappelijke onderbouwde techniek die een positieve werking heeft op onze gezondheid: het vermindert stress, verbetert ons immuunsysteem en maakt ons alerter.

Blog

17 augustus 2021

Tips voor het afwisselen van thuis- en kantoorwerk

De verplichting om thuis te werken is nu volledig weggevallen, dat brengt na de verlofperiode een nieuwe uitdaging mee voor vele leidinggevenden en hun team.

Blog

09 juni 2021

Immuniteit in Balans – Deel 2: Evenwichtige voeding en gezonde omgeving

Onze ongezonde levensstijl vergroot de kans op chronische aandoeningen. Welvaartsziekten, of beter gezegd levensstijlziekten, zijn niet meer weg te denken in onze Westerse maatschappij. Denk aan diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, etc. Heel wat van deze ziekten zijn voor een groot deel te vermijden. Zo kan diabetes type 2 voor +/- 90 % vermeden worden door aanpassingen in onze levensstijl, onder andere door gezonde voeding en meer beweging.

Blog

09 mei 2021

Immuniteit in Balans – Deel 1: Beter omgaan met stress en meer bewegen

Door de covid pandemie is gezondheid meer dan ooit een hot item. Je ziet vooral verschijnen dat een goede gezondheid een eerste bescherming kan bieden tegen het virus. Een betere gezondheid zorgt nl. voor een optimale werking van het immuunsysteem. Artsen stellen vast dat bijna 60 % van alle covid-patiënten in het ziekenhuis overgewicht heeft. Het vaccin tegen corona is er, maar tegelijkertijd kunnen we preventief werken aan ons meest kostbare bezit; ons eigen lichaam en onze eigen gezondheid.

Walk your talk

01 december 2020

#walkyourtalk met Philip Van Eeckhoute, Liantis

“Ik hou niet van de term work-life balance, omdat het tegenpolen oproept die het eigenlijk niet zijn.”

Springbok Coaching

Ontvang onze nieuwsbrief

icon-angle icon-bars icon-times