• Blog
  • Whealthy Workplace als norm. Let’s raise the bar!

13 maart 2023

Whealthy Workplace als norm. Let’s raise the bar!

Om bedrijven te helpen een duurzaam welzijnsbeleid te installeren, lanceert Springbok Coaching een nieuwe kwaliteitslabel van welzijn en gezondheid op de werkplek. Waar staat jouw bedrijf? Hopelijk al goed op weg naar brons!

Nieuw kwaliteitslabel voor een gezonde werkplek

Gezonde werkplekken waar medewerkers floreren, dat is voor ons een Whealthy Workplace.
Het gaat over zoveel meer dan veiligheid en gezondheid op het werk. Wat houdt het wel in?
Je goed voelen (fysiek en mentaal), een verhoogde creativiteit binnen de organisatie, een verhoogde veerkracht, meer duurzame productiviteit, stresscrafting, empathisch leiderschap, highest performing teams. Kortom, organisaties die zowel op individueel, team-als organisatieniveau actief inzetten op gezondheid en welzijn.

Om bedrijven te helpen een duurzaam welzijnsbeleid te installeren, lanceert Springbok Coaching een nieuwe kwaliteitslabel van welzijn en gezondheid op de werkplek. Waar staat jouw bedrijf? Hopelijk al goed op weg naar brons!

Wat is nu juist een whealthy workplace?

Een werkplek waar je structureel en blijvend inzet op het welzijn van medewerkers. Dit betekent dat we bedrijven aanmoedigen om een duurzame visie uit te drukken. We willen de ambitie zien om gezondheid en welzijn te verbeteren. Door welzijn regelmatig te meten via objectieve parameters en bevragingen, weet je waar je staat en waar je kan bijsturen.

Diederik Joukes, managing partner:

“We zijn toe aan een paradigmashift; winst maken is niet meer het enige criterium voor succes. Hoe waardevol is het om graag te werken? Met je werk ben je tenslotte heel wat van je tijd bezig. We zien daarnaast dat de kwaliteit van welzijn van de medewerkers bijdraagt tot de kwaliteit van de afgeleverde producten en diensten. Goed werkende medische teams bijvoorbeeld maken minder fouten.”

Waarom zou je een Whealthy Workplace willen worden?

De voordelen voor jouw bedrijf;
• Je installeert een duurzame visie, ambitie en aanpak omtrent gezondheid en welzijn.
• Je werkt aan een structureel en holistisch gezondheid- en welzijnsbeleid
• Je creëert of versnelt een vooruitstrevende en oprecht mensgerichte bedrijfscultuur.
• Je shift naar evenwicht tussen client first en employee first.
• Je werkt data gedreven, via continue pulse monitoring van health & wellbeing en dat zowel op individueel, team- als organisatieniveau. Zo kan je knipperlichten snel detecteren.
• Je wilt zwart op wit aantonen dat je maatschappelijke relevantie nastreeft vanuit gezondheidspreventie.

Een nieuw kwaliteitslabel voor een gezonde werkplek

Springbok Coaching lanceert nu het Whealthy Workplace kwaliteitslabel. Het is een erkenning voor de inspanningen die je levert om consequent de vitaliteit en het geluk van je medewerkers te meten en te verbeteren. Behaal je dit label, dan onderscheidt je bedrijf zich als duurzame werkgever die zich inzet voor deze 3 SDG’s:

SDG3

SDG 3
Gezondheidszorg & welzijn

SDG8

SDG 8
Fatsoenlijk werk en economische groei

SDG17

SDG 17
Partnerschappen voor de doelen

Met dit label kan je ook uitpakken in je bedrijfscommunicatie. Zo weet iedereen dat jij een duurzame werkgever bent die het welzijn van je medewerkers hoog in het vaandel draagt. Dat straalt trouwens af op alle stakeholders: klanten, medewerkers, sollicitanten, leveranciers, investeerders.
3 niveaus van labels: brons, zilver en goud

Een Whealthy Workplace word je niet van vandaag op morgen. Bekijk het eerder als een strategie op langere termijn. Om je te begeleiden en aan te moedigen zijn er 3 niveaus van het label. Ben je binnenkort brons of lonkt het zilver al?

Bronspng

Whealthy Workplace – Brons

Heb je een basisbeleid Whealthy Workplace en heb je aantoonbaar geïnvesteerd in het meten en verbeteren van vitaliteit & geluk op het werk, dan kom je in aanmerking voor Whealthy Workplace – Brons. In dat geval is er een bedrijfs- & faciliteitenscan uitgevoerd en een actieplan opgesteld voor continue verbetering. Vitaliteit en Whealthy KPI’s zijn vastgesteld voor een periode van 3 jaar.
Het bronzen label is 1 jaar geldig.

Zilver

Whealthy Workplace – Zilver

Is het Whealthy Workplace beleid in jouw bedrijf al een paar stappen verder met aantoonbare inspanningen en vooruitgang? Dan kom je in aanmerking voor het kwaliteitslabel Whealthy Workplace – Zilver. De bedrijfsscan laat een solide stijging zien van minimaal 10% ten opzichte van het voorgaande jaar. De vitaliteits- en Whealthy KPI’s van de organisatie tonen een positieve trend.
Het zilveren label is 1 jaar geldig.

Goud

Whealthy Workplace – Goud

Is er in jouw bedrijf een uitmuntend Whealthy Workplace beleid? Dan kom je in aanmerking voor een Whealthy Workplace – Goud. De bedrijfsscan laat een stijging zien en er is een score van meer dan 50 behaald. De vitaliteits- en Whealthy KPI’s blijven een positieve trend vertonen. Deze bedrijven ademen & stralen de Whealthy Workplace uit, door alle lagen van de organisatie en daarbuiten.
Het label Goud kan je ten vroegste na 3 jaar behalen. Het is 2 jaar geldig.

Brecht Buysschaert, founder en managing partner:

“Een Whealthy Workplace label krijg je niet zomaar. We certifiëren dat je het proces echt doorlopen hebt, door het onvervalsbaar vast te leggen in de block chain. Het label dient tegelijk als benchmark, zo zie je waar je staat ten opzichte van andere bedrijven.”

Wil je meer weten over dit nieuwe kwaliteitslabel of hoe je een welzijnsbeleid uitrolt in je bedrijf?
In 5 stappen naar meer welzijn op het werk
Meer lezen en weten over corporate wellbeing, gezondheid en productiviteit op de werkvloer?

Zonder deze oefening liepen we een groter risico om mensen te verliezen. We hebben die kans nu verkleind omdat we iedereen de mogelijkheid hebben gegeven om mee te werken aan wat de toekomst van ons team is. Het is een start, we hebben nog een hele lange weg te gaan.

Gerelateerde artikels

23 augustus 2023

Springbok Coaching: Genomineerd voor Trends Impact Awards “Most Sustainable Company” in de categorie Welzijn

In ons voortdurend evoluerende werkomgeving is duurzaamheid naar voren gekomen als een vitaal aspect dat niet alleen milieuoverwegingen omvat, maar zich ook uitstrekt tot het algehele welzijn van individuen en organisaties. Met Springbok Coaching zijn we recent erkend voor onze baanbrekende toewijding op het gebied van bedrijfswelzijn en duurzame (human) ontwikkeling. De nominatie voor de Trends Impact Awards in de categorie "Meest Duurzame Bedrijf" in de categorie ‘Welzijn’ voelt alvast aan als een mooie erkenning van ons harde werk en bijdrage aan het bevorderen van een holistische en blijvende benadering van welzijn binnen de werkomgeving.
08 november 2022

De verbindende kracht van de pure natuur

Aan de hand van meerdaagse natuurexpedities in de pure natuur van de Ardennen, Ardèche en Zweeds Lapland begeleiden we de zoektocht naar de échte connectie met jezelf en een sterkere teamdynamica. Een zeer mooie verrijking van ons bestaande zelfzorg en team coaching aanbod.

Gerelateerde workshops