• Home

Springbok Coaching

Whealthy Workplaces, een win voor iedereen

Whealthy Workplaces gaat over zoveel meer dan veiligheid en gezondheid op het werk. Het gaat ook over je goed voelen, creativiteit, veerkracht, stressmanagement… Door in te zetten op gezonde medewerkers creëren we met Springbok een win-win-winsituatie: organisaties, hun individuele werknemers en de hele maatschappij worden er beter van. Voor Springbok is dat geen holle leuze maar de reden waarom we ’s ochtends opstaan. Iedere Springbok in ons team brengt passie voor mensen en aanstekelijke energie naar de tafel. Precies daarin zit onze kenmerkende #humantouch. Maar hoezeer we ook met onze buik bij mensen zitten, de methodes waarmee we hen begeleiden zijn 100% gebaseerd op het hoofd. Onze coaching- en managementmodellen zijn gestoeld op bewezen wetenschappelijk onderzoek.

energizer torfs mdwd 2017 dag 1 2

Inspiratie

08 november 2022

De verbindende kracht van de pure natuur

Aan de hand van meerdaagse natuurexpedities in de pure natuur van de Ardennen, Ardèche en Zweeds Lapland begeleiden we de zoektocht naar de échte connectie met jezelf en een sterkere teamdynamica. Een zeer mooie verrijking van ons bestaande zelfzorg en team coaching aanbod.
20 oktober 2022

In 5 stappen naar meer welzijn op het werk

Om een whealthy workplace te creëren, is een goed gestructureerde welzijnsaanpak van groot belang. Eenvoudig, efficiënt, maar wel gebaseerd op de juiste data. Van wat er leeft in je organisatie, bijvoorbeeld. Wat je sterke punten zijn, en waar je kan verbeteren. Hoe je dat te weten komt? Door de behoeftes van je team in kaart te brengen. Alleen zo kunnen je losse acties evolueren naar een onderbouwd welzijnsbeleid – en meer welzijn op het werk.

Een betere wereld door in te zetten op gezondheid en welzijn op het werk

Brechts boek ‘Whealthy Workplaces’ bundelt 14 Walk your talk-gesprekken.

Brecht nodigde 14 ondernemers, wetenschappers en influencers uit voor een lang wandelgesprek in de natuur. Met als grote thema een stimulerend gezondheids- en welzijnsbeleid.
Elk interview belicht het unieke perspectief van de impactmaker, inspirerend en uitdagend. Het stemt tot nadenken over één of meerdere van de 7 cruciale basiselementen die leiden tot het authentieke DNA van een Whealthy Workplace. Daarnaast reikt Brecht ook een duidelijke visie en strategische structuur aan, gebaseerd op 7 jaar praktijkervaring en internationale inspiratie en training. Hoe kan je in de praktijk structureel aan de slag met deze 7 bouwstenen. Enorm verrijkend voor mens en maatschappij.

IMG_9708

Springbok Coaching stelt voor

Employee Recharge Programma

Dit nieuwe hybride coaching traject begeleidt je naar een gezondere levensstijl en meer energie. Je krijgt online, wanneer het jou past en in slechts 25 minuten studietijd/week, de info om je beter in je vel te voelen. Via individuele- en groepscoaching focussen we op jouw specifieke situatie met onze gekende motiverende #humantouch.

Onze zeven pijlers