• Blog
  • Team Springbok ‘walks the talk’ en neemt duurzaamheid vanaf vandaag nu nog serieuzer

15 september 2022

Team Springbok ‘walks the talk’ en neemt duurzaamheid vanaf vandaag nu nog serieuzer

Met ons team Springbokkers beslisten we unaniem op onze strategische dagen in juni te Heist dat we resoluut een duurzame onderneming willen zijn! We love the people, and the planet! Daarom willen we de kar van de 17 SDG’s (Sustainable Development Goals of, in het Nederlands, Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen) trekken.

We beseffen maar al te goed dat we als geprivilegieerde, gezonde onderneming onze verantwoordelijkheid moeten nemen via verschillende inspanningen om onze planeet – die de limieten van zijn draagkracht bereikt en overschrijdt – te beschermen. Hoe klein onze bijdrage ook maar is op enkele van deze 17 doelstellingen… vele kleintjes maken toch wel écht een groot verschil.

Om onze ambities hard te maken, zijn we gestart met een BCorp duurzamheidsscan van onze eigen organisatie op alle 17 domeinen van SDG door de experts van Sustainability Partner. Stap voor stap zullen we al onze initiatieven highlighten waar we willen op inzetten… stay tuned dus 😉

Als eerste mooie stap kondigen we met heel veel fierheid aan dat ons eerste Springbok-bos alvast een feit is. We zijn heel trots de samenwerking met Go Forest van de daken te schreeuwen. Een sterke compagnon de route om duurzaamheid écht te doorleven. Hierbij zetten we als bedrijf een stap om de wereld mee te helpen transformeren.

Waarom dit eerste partnership met de gelijkgestemde, uiterst gedreven organisatie Go Forest? Bossen remmen de klimaatverandering (SDG 13 – climate action) af en vormen het belangrijkste reservoir voor biodiversiteit (SDG 15 – life on land). Helaas is ontbossing vandaag één van de grootste bedreigingen voor onze planeet. Daarom biedt Go Forest toegankelijke en transparante oplossingen aan om bomen met impact te planten. Samen kunnen we een noodzakelijk groenere wereld creëren. Niet alleen voor ons, maar ook voor de toekomstige generaties.

Onder ons gekende motto ‘walk your talk’ kozen we bewust voor twee tastbare interventies. De funding gebeurt via een mooie % bijdrage van onze jaarlijkse bedrijfswinst. Elke klant die met Springbok in zee gaat, investeert dus ook indirect in lokale en globale natuurprojecten met impact. Mooie win-win-win dus 😊

Wat doen we nu concreet?

Ten eerste planten we lokaal 455 bomen op fietsafstand in Lasne (regio Brussel) die ons Springbok-bosje zullen vormen.

Ten tweede ondersteunen we het Agroforestry project in Congo. De partner van Go Forest – Faja Lobi – werkt in de Democratische Republiek Congo aan een geïntegreerd project rond herbebossing en duurzame ontwikkeling om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die voortvloeien uit de klimaatverandering en sociale ongelijkheid. Met het herbebossingsprogramma trachten we de klimaatverandering tegen te gaan, en steunen we tegelijkertijd de bevolking in de complexe sociale situatie van Congo.

  • 580 medewerkers
  • 60% van de middelen wordt gebruikt om de lonen van de lokale bevolking te betalen
  • 10 verschillende bomen worden geplant om de biodiversiteit te waarborgen

Ons team verlangt al naar de eerste pic-nic tussen de rijzende twijgjes en boomstammen.

Laat de natuur nu maar zijn gang gaan. Krachtig en ongestoord.

Kortom…Team Springbok keeps going strong!

Wij geloven in inspirerende actie!

Ook met andere SDG’s hebben we een bijzondere band, daar komen we zeker nog op terug.

Zonder deze oefening liepen we een groter risico om mensen te verliezen. We hebben die kans nu verkleind omdat we iedereen de mogelijkheid hebben gegeven om mee te werken aan wat de toekomst van ons team is. Het is een start, we hebben nog een hele lange weg te gaan.

Gerelateerde artikels

23 augustus 2023

Springbok Coaching: Genomineerd voor Trends Impact Awards “Most Sustainable Company” in de categorie Welzijn

In ons voortdurend evoluerende werkomgeving is duurzaamheid naar voren gekomen als een vitaal aspect dat niet alleen milieuoverwegingen omvat, maar zich ook uitstrekt tot het algehele welzijn van individuen en organisaties. Met Springbok Coaching zijn we recent erkend voor onze baanbrekende toewijding op het gebied van bedrijfswelzijn en duurzame (human) ontwikkeling. De nominatie voor de Trends Impact Awards in de categorie "Meest Duurzame Bedrijf" in de categorie ‘Welzijn’ voelt alvast aan als een mooie erkenning van ons harde werk en bijdrage aan het bevorderen van een holistische en blijvende benadering van welzijn binnen de werkomgeving.
13 maart 2023

Whealthy Workplace als norm. Let’s raise the bar!

Om bedrijven te helpen een duurzaam welzijnsbeleid te installeren, lanceert Springbok Coaching een nieuwe kwaliteitslabel van welzijn en gezondheid op de werkplek. Waar staat jouw bedrijf? Hopelijk al goed op weg naar brons!

Gerelateerde workshops