• Blog
  • Springbok Coaching genomineerd voor Trends Impact Awards

23 augustus 2023

Springbok Coaching genomineerd voor Trends Impact Awards

In ons voortdurend evoluerende werkomgeving is duurzaamheid naar voren gekomen als een vitaal aspect dat niet alleen milieuoverwegingen omvat, maar zich ook uitstrekt tot het algehele welzijn van individuen en organisaties. Met Springbok Coaching zijn we recent erkend voor onze baanbrekende toewijding op het gebied van bedrijfswelzijn en duurzame (human) ontwikkeling. De nominatie voor de Trends Impact Awards in de categorie "Meest Duurzame Bedrijf" in de categorie ‘Welzijn’ voelt alvast aan als een mooie erkenning van ons harde werk en bijdrage aan het bevorderen van een holistische en blijvende benadering van welzijn binnen de werkomgeving.

Duurzaam Welzijn a.k.a. Whealthy Workplaces

Duurzaamheid en welzijn delen een symbiotische relatie. Wanneer een organisatie zich inzet voor duurzame praktijken, ontstaat er een positief domino-effect op de gezondheid en het (werk)geluk van medewerkers, belanghebbenden en de bredere gemeenschap. Duurzame praktijken leiden tot gezondere werkomgevingen, verminderde stress, verbeterde moraal en verhoogde productiviteit.  

Onze Springbok Coaching praktijken zijn een perfect voorbeeld van hoe duurzaamheid naadloos in het ethos van een organisatie kan worden verweven. 

Het belang van deze duurzame ontwikkeling voor een organisatie kan niet worden overschat. Verder dan een modewoord is het een filosofie die zorgt voor gezonde veerkracht. Organisaties die duurzame praktijken omarmen, zijn beter in staat om zich aan te passen aan veranderende marktdynamieken, regelgevingslandschappen en verwachtingen van consumenten. Met het Whealthy Workplaces certificaat onderstreept Springbok Coaching het feit dat investeren in duurzame ontwikkeling een strategische keuze is die op de lange termijn rendement oplevert. 

Duurzame welzijnsontwikkeling in een organisatie

Duurzame welzijnsontwikkeling binnen een organisatie verwijst naar een strategische en meetbare aanpak die streeft naar een harmonieuze balans tussen productiviteit, groei, mentale gezondheid en werkomgevingsbeheer. Het houdt in dat bewuste beslissingen worden genomen die niet alleen winstgevendheid stimuleren, maar ook positief bijdragen aan het algemeen welzijn van de medewerker en zoveel mogelijk vanuit preventie ageert naar (ziekte)verzuim toe.  

Hoe word je een Whealthy Workplace?

Voor een organisatie om een meest duurzaam welzijnsbeleid te ontwikkelen, is een veelzijdige aanpak nodig waarbij duurzaamheidspraktijken in elk aspect van de bedrijfsvoering worden geïntegreerd. Dit omvat het creëren van beleidslijnen die de gezondheid van medewerkers prioriteren, de balans tussen werk en privé ondersteunen, diversiteit en inclusie bevorderen, en de fysieke (hybride) werkomgeving optimaliseren. Het Whealthy Workplaces label van Springbok Coaching draagt bij aan het creëren van een zulke werkomgeving waar duurzaamheid en welzijn op een meetbare manier samenkomen. Bovendien voldoen organisaties die een bronzen, silveren of gouden certificaat behalen alvast aan 3 van de 17 internationaal erkende Sustainable Development Goals dankzij het feit dat het Whealthy Workplaces-label initiatief B-corp gecertificeerd is onder begeleiding van Sustainability Checker.  

We zijn enorm trots op onze nominatie voor de Trends Impact awards. Onze toewijding aan het creëren van een cultuur die zowel het werkmilieu als het menselijk welzijn prioriteert, wordt erkend. In een maatschappij waar organisaties wereldwijd streven naar een betekenisvolle impact, willen wij met Springbok Coaching een inspirerend voorbeeld zijn van hoe duurzame praktijken naadloos kunnen worden geïntegreerd in de kernwaarden van een organisatie, ten goede van zowel het bedrijf als de individuen die ermee in aanraking komen. 

Wil je weten hoe wij ook jouw bedrijf kunnen helpen om meer impact te maken?

Zonder deze oefening liepen we een groter risico om mensen te verliezen. We hebben die kans nu verkleind omdat we iedereen de mogelijkheid hebben gegeven om mee te werken aan wat de toekomst van ons team is. Het is een start, we hebben nog een hele lange weg te gaan.

Gerelateerde artikels

29 april 2024

#walkyourtalk met Viviana Voorwald, PwC

Voor deze Walk your Talk trok Brecht Buysschaert naar Peerkesbosch, net over de grens in Nederlands Limburg. Daar had hij afspraak met Viviana Voorwald, PwC-partner voor Wellbeing en bewust leiderschap. Viviana breekt een lans voor leiders die in verbinding treden met hun mensen en is ervan overtuigd dat spiritualiteit en mentaal welzijn hand in hand gaan.
14 maart 2024

De onderschatte waarde van dagdromen…

Leïla Minten, Whealthy coach bij Springbok Coaching, licht voor ons in dit artikel toe waarom rustmomenten zo belangrijk zijn om in te bouwen doorheen de dag.Springbok Coaching begeleidt organisaties in het uitbouwen van structurele en duurzame initiatieven gebaseerd op een sterk welzijn-en gezondheidsbeleid, want we weten dat gezonde werknemers (in lichaam en geest) het kloppend hart vormen van elke organisatie.

Gerelateerde workshops

springbok-logo

Ontvang tot 30% subsidie via de kmo-portefeuille van VLAIO. Registratienummer: DV.A238137. Lees meer …

Ontvang onze nieuwsbrief