• Carlo Van Hulle

Carlo Van Hulle - Health Coach

“Happiness is the highest form of health”

Over Carlo

In de farmaceutische wereld (klassieke EBM geneeskunde – homeopathie – en orthomoleculaire geneeskunde) leerde ik het lichaam kennen in al zijn vormen (anatomie, fysiologie, pathologie, therapie, …) Vanuit mijn leidinggevende functie coachte ik mensen naar betere salesresultaten, steeds vanuit empathie, zorg dragend voor de mens als individu. Daarna was ik werkzaam als kinesitherapeut in een woonzorgcentrum. Ik zag dagelijks hoe belangrijk het is om “optimaal” gezond ouder te worden. Ik leerde breder naar de klachten kijken. Ik was er ook referentiepersoon mobiliteit, ergo-coach en verantwoordelijk voor het tilbeleid. Van daaruit groeide mijn passie om mijn kennis en coaching vaardigheden vanuit bijkomende opleidingen uit te bouwen naar een zelfstandige praktijk.

Momenteel ben ik werkzaam als zelfstandig coach-therapeut in een dokters-groepspraktijk in Laarne en in Wetteren. Bij Springbok wil ik mijn kennis als coach en therapeut terug naar de bedrijfswereld brengen: bijdragen aan een gezonde werkomgeving. Het belang van harmonie tussen lichaam, geest, emoties en spiritualiteit. Een gezonde voeding, lichaamsbeweging, loslaten van negatieve gedachten en je mentaal sterker maken is cruciaal. Hierbij zal een gezonde ademhaling, ontspanning en energie gevende beweging het lichaam in balans brengen. Noem het GAVE: Geest – Ademhaling – Voeding – Energie door te bewegen.

MENS SANA IN CORPORE SANO, een gezonde geest in een gezond lichaam is in onze hectische leefomgeving een grote uitdaging, maar is de weg naar innerlijke rust en welbehagen. Ons lichaam in balans brengen of houden, harmonie tussen lichaam en geest zorgt voor veerkracht en energie en dit vanuit een holistische visie maar ook met een wetenschappelijke onderbouwde inbreng.

Basket en lopen waren mijn passie, maar door mijn rugoperatie is dit nu fietsen, Tai Chi en yoga. Op deze manier “mijn lijf” soepel en energiek houden om optimaal gezond ouder te worden. Mijn partner steunt in mijn nieuwe pad. Jade en Kobe zijn respectievelijk 16 en 18, ze ontdekken de wereld maar door de huidige omstandigheden is dit niet altijd evident.

Wees goed voor je lichaam in een omgeving waar weliswaar onze levensduur toeneemt, maar het aantal chronische verouderingsziektes ook toenemen met de leeftijd. Hart- en vaatziekten, diabetes, obesitas, kanker en hersenbloedingen zijn de vijf belangrijkste, maar stress en burn-out, slaapstoornissen nemen hiertussen steeds meer een prominente plaats in.

Carlo Van Hulle

Diploma's

 • Kinesitherapeut
 • Hartcoherentiecoach, Louvanie – Nervacoach.be
 • Stress- en burn-out coach, VESB – HRD Academy)
 • Slaapstoornissen – Slaapcoach, ICZO
 • Ademcoach – Chronische en Acute hyperventilatie, IPVK UGent
 • Yin Yoga, Yoga Alliance
 • Qi Gong, ICZO

Expertise

 • Ademhaling – Relaxatie
 • EBM ondersteuning in een holistische visie
 • Stress management
 • Slaapstoornissen

Talen

 • Nederlands: moedertaal
 • Frans: goed
 • Engels: goed

Laatste artikels van Carlo

02 november 2021

Hartcoherentie vermindert stress, verbetert ons immuunsysteem en maakt ons alerter

Hartcoherentie is een doeltreffende en wetenschappelijke onderbouwde techniek die een positieve werking heeft op onze gezondheid: het vermindert stress, verbetert ons immuunsysteem en maakt ons alerter.

Onze andere coaches

Founding & Managing Partner, Senior Health & Wellbeing Consultant
Managing Partner, Senior Health & Wellbeing Consultant
Partner, Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Partner, Team Coach & Sr. Whealthy Manager
Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Health Coach & Whealthy Manager
Health Coach & Whealthy Manager
Yoga experte
Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Health Coach
Health Coach
Health Coach
Health Coach & Sr. Whealthy Manager

Onze zeven pijlers