• Leïla Minten

Leïla Minten - Partner, Team Coach & Sr. Whealthy Manager

“Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever” - Mahatma Gandhi

Over Leïla

Het is een eer om mij als deel van de Springbok-kudde voor te stellen als Teamcoach en Teamdynamica Expert. Teamcoaching is een niet te missen onderdeel van welzijn op de werkvloer, aangezien teams de drijvende kracht zijn achter elke organisatie. Bij Teamcoaching kijken we naar de performantie van de teams, de team-efficiëntie en de onderliggende patronen. We proberen teams te ondersteunen om nog beter op elkaar afgestemd te geraken, om hun samenwerking te optimaliseren en om hen te leren zelfsturend te worden.

Naast de samenwerking met Springbok Coaching, geef ik als freelancer trainingen rond Psychologische Veiligheid, Interculturele communicatie, Diversiteit en Inclusie en begeleid ik L&D Teams in het ontwikkelen of optimaliseren van hun (hybride) leerstrategieën aan de hand van Learning Architecture en Learner Engagement diensten.

Voordien heb ik bij EY Belgium gewerkt als Senior Learning Consultant en daarvoor was ik werkzaam bij Crossknowledge als Learner Marketing Expert. Daarvoor was ik werkzaam bij Microsoft, waar ik verantwoordelijk was voor de constante ontwikkeling en kennisuitbreiding van de Belgische en Luxemburgse partners. Als L&D manager BeLux heb ik ook een hele reeks training-initiatieven of events georganiseerd en beheerd als project- en budget-manager.

Ik ben continu bezig met zelfontwikkeling en ik kan ik niet stoppen met leren.
Ik organiseer graag uitwisselingsmomenten met collega-freelancers uit andere werkvelden, ik babbel heel graag bij tijdens informele drinks en dinner parties, ik laat mij graag inspireren door boeken, toneelstukken, films en musicals en ik dompel mij heel graag onder nieuwe culturen tijdens verre reizen. Het woord FOMO is zonder twijfel voor mij uitgevonden, want ik zie in alles een potentiële kans om iets bij te leren of om iets te kunnen teruggeven aan de maatschappij of gemeenschap.

Ik heb veel energie en ik hou enorm van zingen, dansen (liefst tijdens de Zumba-les) en op een podium staan. Ik heb altijd een oog voor diversiteit en inclusie omwille van mijn eigen multiculturele opvoeding en achtergrond. Ik vind het dan ook enorm belangrijk om voldoende inclusief te zijn in alles wat ik doe en verwezenlijk in mijn leven.

Leïla Minten

Diploma's

 • HRD Academy Masterclass Teamcoaching, HRD Academy
 • Waarderend Coachen, Thomas More Hogeschool
 • Lerarenopleiding, CVO De Orangerie
 • Sustainable Events Management, European School of Economics
 • Master of science in Communication Studies, VU Brussel
 • International Baccalaureate, European School Brussels 2

Expertise

 • Teamdynamica, Lerende Teams en Highest Performing Teams
 • Geweldloze Communicatie
 • Interculturaliteit, Diversiteit en Inclusie
 • Psychologische Veiligheid
 • Growth Mindset
 • Hybride Leersystemen (High Impact Learning That Lasts)
 • Learning Architecture (Pedagogie)

Talen

 • Nederlands: moedertaal
 • Frans: moedertaal
 • Engels: zeer goed
 • Spaans: goed
 • Italiaans: goed
 • Arabisch: basis

Laatste artikels van Leïla

19 september 2023

Springbok Coaching: Genomineerd voor Trends Impact Awards “Most Sustainable Company” in de categorie Welzijn

In ons voortdurend evoluerende werkomgeving is duurzaamheid naar voren gekomen als een vitaal aspect dat niet alleen milieuoverwegingen omvat, maar zich ook uitstrekt tot het algehele welzijn van individuen en organisaties. Met Springbok Coaching zijn we recent erkend voor onze baanbrekende toewijding op het gebied van bedrijfswelzijn en duurzame (human) ontwikkeling. De nominatie voor de Trends Impact Awards in de categorie "Meest Duurzame Bedrijf" in de categorie ‘Welzijn’ voelt alvast aan als een mooie erkenning van ons harde werk en bijdrage aan het bevorderen van een holistische en blijvende benadering van welzijn binnen de werkomgeving.
19 september 2023

Teamcoaching: het succesverhaal van Ernst & Young

In een gloednieuwe aflevering in de #walkyourtalk-podcastreeks neemt onze Springbok-teamcoach Leila Minten je mee in het TeamBoost-succesverhaal van EY (Ernst & Young) België. Tijdens twee #walkyourtalk-wandelingen praat ze met EY-werknemers Hannah Van Mael en Bart Desmet over hun persoonlijke TeamBoost-ervaringen. En over hoe EY het teamcoachingstraject binnen de organisatie heeft aangepakt.

Workshops met Leïla

Open voor inschrijving

25 maart 2022

TeamBoost Infosessie

Tijdens deze infosessie legt coach Leïla uit waarom Teamcoaching belangrijk is voor (w)healthy teams en wat je mag verwachten van het TeamBoost programma.

Onze andere coaches

Founding & Managing Partner, Senior Health & Wellbeing Consultant
Managing Partner, Senior Health & Wellbeing Consultant
Partner, Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Client Manager
Health Coach & Whealthy Manager
Business Succes Manager
Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Health Coach
Health Coach
Health Coach
Health Coach
Health Coach & Sr. Whealthy Manager

Onze zeven pijlers