• Brecht Buysschaert

Brecht Buysschaert - Founding & Managing Partner, Senior Health & Wellbeing Consultant

"You are the master of your fate and the captain of your soul" - Nelson Mandela

Over Brecht

Ik ben Brecht, oprichter en kapitein van het Springbok schip. Als mede-bestuurder wil ik zorg dragen voor Springbok als organisatie, voor mijn collega’s, voor de bedrijven waar we voor mogen werken. Door onze duidelijke koers te bepalen a.d.h.v. strategie en visie, overzicht te houden, vernieuwing binnen te brengen en business te ontwikkelen. Dit alles vanuit een inspirerend en supporterend leiderschap. Daarnaast ben ik ook operationeel actief als healthy lifestyle coach, senior projectleider en consultant workplace health & well-being management en keynote speaker over ‘whealthy workplaces’ als gedroomde norm in onze maatschappij waar ik ook recent een boek over publiceerde.

De Springbok-whealthy workplaces-missie uitdragen is ondertussen inherent geworden aan mijn zijn. Bovendien is het een kans om mijn drie favoriete passies samen te brengen: interesse in de mens vanuit een integrale visie op gezondheid (body/mind/soul), ‘bruggenbouwer’ en daadkrachtig ondernemerschap.

Samen met ons geëngageerd en deskundig team tracht ik een stevige steen in de ‘maatschappelijke’ rivier te verleggen op vlak van preventieve gezondheidszorg. Springbok is een energieke tribe die hopelijk nog veel generaties het positieve verschil zal blijven maken binnen organisaties bij het uitbouwen van structurele en duurzame ‘health & well-being’ campagnes.

In mijn vrije tijd geniet ik er ten volle van om in de natuur onderweg te zijn en de seizoenen te zien veranderen. Wandelend vertragen, valken spotten of met m’n MTB cruisen of trail-lopen langs verrassende routes. Ook mijn pop-up yoga- en meditatie momentjes zijn deugddoend en brengen de nodige rust. Daarnaast ondersteunt muziek het tempo van de dag voor mij. Nu en dan een jazzy deuntje of eens voluit gaan met ritmische dance of stevige rock. Zo floreer ik eigenlijk door het leven met heel veel optimisme en levenslust. Ik kan dit enkel doen vanuit een warm nest van familie en dichte vrienden. Mijn ruggensteun om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dankbaar voor al deze privileges!

Ik studeerde in 2004 af als Master Lichamelijke Opvoeding, optie sport marketing en sport management aan de KU Leuven. Met 10 jaar internationale sales-ervaring binnen enkele toonaangevende bedrijven zoals Duvel Moortgat, Imperial Meat Products en Unilin en aansluitend heel wat bijkomende opleidingen rond gezondheid- en welzijnsmanagement, beweging en ergonomie, (sport)voeding, enz., richtte ik daarna in 2014 mijn eigen onderneming ‘Springbok Coaching’ op. Einde 2021 ervaar ik vooral heel veel fierheid op ons afgelegd parcours als team Springbok en geloof in de toekomst. Met ondertussen meer dan 150 (inter)nationale bedrijfscases op onze teller staan wij als referentie in de markt klaar om onze expertise met ons gekend DNA te delen met zoveel mogelijk gemotiveerde professionals.

Brecht Buysschaert

Diploma's

 • Master in de lichamelijke opleiding, KULeuven
 • Opleidingen gezondheids- en welzijnsmanagement, oa NEBOSH
 • Opleidingen beweging, oa NASM
 • Opleidingen ergonomie, AZ St. Lukas
 • Opleidingen (sport) voeding, Syntra en CVO

Expertise

 • Gezondheids- en welzijnsmanagement
 • Beweging
 • Ergonomie
 • (Sport)voeding

Talen

 • Nederlands: moedertaal
 • Frans: goed
 • Engels: goed
 • Duits: basis

Laatste artikels van Brecht

28 februari 2024

#walkyourtalk met Dirk Wynants, Extremis

“Net als paarden zijn wij kuddedieren. Iets wat in deze COVID-tijden extra duidelijk is geworden”
28 februari 2024

Whealthy Workplace als norm. Let’s raise the bar!

Om bedrijven te helpen een duurzaam welzijnsbeleid te installeren, lanceert Springbok Coaching een nieuwe kwaliteitslabel van welzijn en gezondheid op de werkplek. Waar staat jouw bedrijf? Hopelijk al goed op weg naar brons!

Workshops met Brecht

Open voor inschrijving

02 juli 2022

Webinarreeks ‘De 7 pijlers van een whealthy levensstijl’

In een achtdelige webinarreeks neemt ons Springbok-team je mee op de spannende ontdekkingsreis die een whealthy levensstijl is. Iedere vrijdag van mei en juni, gratis en voor niks.
Open voor inschrijving

25 augustus 2022

Whealthy Workplaces

Een structureel ‘whealthy’ management op de werkvloer vindt stilaan zijn weg. Vooraanstaande organisaties investeren al volop in deze mix van gezondheid, welzijn en weelde.
Open voor inschrijving

05 oktober 2022

Whealthy Workplaces Amsterdam

In oktober dompelen we ons opnieuw onder in de Amsterdamse bedrijfswereld waar de overtuiging heerst: zonder vitale medewerkers, geen succesvolle organisatie!

Onze andere coaches

Managing Partner, Senior Health & Wellbeing Consultant
Partner, Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Partner, Team Coach & Sr. Whealthy Manager
Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Health Coach & Whealthy Manager
Health Coach & Whealthy Manager
Yoga experte
Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Health Coach
Health Coach
Health Coach
Health Coach
Health Coach & Sr. Whealthy Manager

Onze zeven pijlers