• Diederik Joukes

Diederik Joukes - Managing Partner, Senior Health & Wellbeing Consultant

"Be yourself, everybody else is already taken"

Over Diederik

Mijn missie is om de wereld een beetje beter te maken. Dit doe ik dagelijks door organisaties te begeleiden om het welzijn en de gezondheid van hun medewerkers te verbeteren door middel van een  gestructureerd en wervend welzijnsbeleid.

De werkomgeving is voor veel mensen de belangrijkste omgeving in hun volwassen leven. Door samen te werken met organisaties kan je voor vele mensen hier verbetering  in brengen, met aandacht voor gezondheid in de ruimste zin van het woord. Fysiek, mentaal en sociaal. Zo verhoogt de kennis en de toepassing van levensstijlinterventies, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke bevindingen. Dat zorgt ervoor dat mensen gezonder en gelukkiger leven en dat het risico op ziekte en vroegtijdig sterven preventief wordt verminderd.

Daarnaast ben ik gepassioneerd door embodiment; het creëren van bewustwording en het maken van goede keuzes als geheel persoon. Doorleefd, met lichaam, geest en ziel gealigneerd om zo te komen tot een meer authentieke, gebalanceerdere, krachtigere versie van jezelf.

Verder ben ik gastlector aan verschillende hogescholen: binnen het Postgraduaat The Human-Centered Organisation van de Arteveldehogeschool, binnen het Postgraduaat Mentaal Welzijn op het Werk aan de PXL Hogeschool, en binnen de VUB en de VIVES Hogeschool. Binnen Springbok Coaching bieden we vaak stageplaatsen aan, en dit aan studenten van oa VIVES, HOWEST, VUB, UGent en KULeuven.

Hiervoor was ik 25 jaar actief in de farmaceutische industrie, zowel als leidinggevende en als coach.

Vanuit deze ervaring ben ik ervan doordrongen dat het voeren van een goed gezondheidsbeleid een kwestie is van co-creatie, van draagvlakcreatie en van communicatie. Samen een engagerend project maken is mijn doel en drijfveer.

Diederik Joukes

Diploma's

 • Master in de lichamelijke opleiding, KULeuven
 • Posgraduaat bedrijfseconomie, VLEKHO Brussel
 • Gezondheidspromotie
 • Foundations and certification in Embodiment
 • Mindful run-walk instructor
 • Hartcoherentiecoach
 • Teamcoaching

Expertise

 • Consultancy gezondheid en welzijn in organisaties
 • Embodiment

Talen

 • Nederlands: moedertaal
 • Frans: zeer goed
 • Engels: zeer goed
 • Duits: basis

Laatste artikels van Diederik

15 september 2022

Springbok-team neemt duurzaamheid nog serieuzer

Met ons team Springbokkers beslisten we unaniem op onze strategische dagen in juni te Heist dat we resoluut een duurzame onderneming willen zijn! We love the people, and the planet! Daarom willen we de kar van de 17 SDG’s (Sustainable Development Goals of, in het Nederlands, Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen) trekken.
12 september 2022

Zelfzorg tips voor een gezonde (werk)geest

Ben je een teamleider, manager, andere leidinggevende of verantwoordelijk voor het welzijn binnen je organisatie? Met deze vijf tips voor zelfzorg voor een gezonde geest hou je je energiepeil op punt – en kan je je team ook extra motiveren om hetzelfde te doen.

Workshops met Diederik

Open voor inschrijving

02 juli 2022

Webinarreeks ‘De 7 pijlers van een whealthy levensstijl’

In een achtdelige webinarreeks neemt ons Springbok-team je mee op de spannende ontdekkingsreis die een whealthy levensstijl is. Iedere vrijdag van mei en juni, gratis en voor niks.
Open voor inschrijving

25 augustus 2022

Whealthy Workplaces

Een structureel ‘whealthy’ management op de werkvloer vindt stilaan zijn weg. Vooraanstaande organisaties investeren al volop in deze mix van gezondheid, welzijn en weelde.
Open voor inschrijving

23 maart 2022

Whealthy Workplaces

Een structureel ‘whealthy’ management op de werkvloer vindt stilaan zijn weg. Vooraanstaande organisaties investeren al volop in deze mix van gezondheid, welzijn en weelde.

Onze andere coaches

Founding & Managing Partner, Senior Health & Wellbeing Consultant
Partner, Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Partner, Team Coach & Sr. Whealthy Manager
Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Health Coach & Whealthy Manager
Health Coach & Whealthy Manager
Yoga experte
Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Health Coach
Health Coach
Health Coach
Health Coach
Health Coach & Sr. Whealthy Manager

Onze zeven pijlers

springbok-logo

Ontvang tot 30% subsidie via de kmo-portefeuille van VLAIO. Registratienummer: DV.A238137. Lees meer …

Ontvang onze nieuwsbrief