• Blog
  • De verbindende kracht van de pure natuur

08 november 2022

De verbindende kracht van de pure natuur

Aan de hand van meerdaagse natuurexpedities in de pure natuur van de Ardennen, Ardèche en Zweeds Lapland begeleiden we de zoektocht naar de échte connectie met jezelf en een sterkere teamdynamica. Een zeer mooie verrijking van ons bestaande zelfzorg en team coaching aanbod.

We zijn heel blij dat we de structurele samenwerking met de outdoor specialisten van Back-to-Nature kunnen lanceren. Een ideale timing…, nu bij het vallen van het kleurrijke blad de natuur op zijn mooist en vertraging aan de orde is. Elk vanuit onze focusexpertises willen we medewerkers en teams gidsen naar de beste versies van zichzelf. Aan de hand van meerdaagse natuurexpedities in de pure natuur van de Ardennen, Ardèche en Zweeds Lapland begeleiden we de zoektocht naar de échte connectie met jezelf en een sterkere teamdynamica. Een zeer mooie verrijking van ons bestaande zelfzorg en team coaching aanbod.

Back-to-Nature en Springbok kiezen niet zomaar voor elkaar. We delen een aantal overtuigingen: human touch en positiviteit, duurzame impact en disconnect to connect. Dit zijn onze absolute drivers om bedrijven gepassioneerd te ondersteunen in hun zoektocht naar verbindende team en persoonlijk leiderschapsprogramma’s met duurzaam effect. Want er is behoefte aan mensgericht, verbindend leiderschap.

Deze overtuigen vormen de basis van onze meerdaagse natuurbelevingen:

Respect voor een gezonde geest in een gezond lichaam #humantouch
Een voortraject met gerichte, individuele lifestyle coaching en trainingsplannen in functie van de gekozen expeditie-challenge. Tijdens al onze campagnes staat de aandacht voor de human touch, de fun beleving en de intermenselijke connectie centraal. We voorzien inzichten en kennis over ingrediënten die je in de vrije natuur kan plukken en vangen die leiden tot ware culinaire sensaties.
Traagheid als onze bondgenoot toelaten in onze rat race naar happiness #duurzameimpact
Goed opgebouwde campagnes en meerdaagse apotheose om intense groepsdynamica en échte verstillingsmomenten op te zoeken en te ervaren. Aanleren van verschillende bushcraft- en survivaltechnieken zoals zelf vuur maken, natuurlijke shelters maken,… basisvoorzieningen die ons terug naar de essentie van ons zijn brengen.
(H)échte (dis)connectie door te verstillen in de brute natuur #disconnecttoconnect
Je ervaart een deugddoende off-site een complete digital detox die zal leiden tot authentiek contact met jezelf en je teammates. Geen ongewenste stoorzenders. Kortom volop inzetten op de kracht van de groep, een positieve mindset en de puurheid van de natuur.
Benieuwd hoe onze open programma’s er exact uitzien? Ga alvast een kijkje nemen op de website van Back-to-Nature en laat je verleiden om samen met ons op expeditie te trekken.
Kortom: “We bring you back where you belong”.

Zonder deze oefening liepen we een groter risico om mensen te verliezen. We hebben die kans nu verkleind omdat we iedereen de mogelijkheid hebben gegeven om mee te werken aan wat de toekomst van ons team is. Het is een start, we hebben nog een hele lange weg te gaan.

Bart Desmet, Partner International Tax Services, EY

Gerelateerde artikels

20 oktober 2022

In 5 stappen naar meer welzijn op het werk

Om een whealthy workplace te creëren, is een goed gestructureerde welzijnsaanpak van groot belang. Eenvoudig, efficiënt, maar wel gebaseerd op de juiste data. Van wat er leeft in je organisatie, bijvoorbeeld. Wat je sterke punten zijn, en waar je kan verbeteren. Hoe je dat te weten komt? Door de behoeftes van je team in kaart te brengen. Alleen zo kunnen je losse acties evolueren naar een onderbouwd welzijnsbeleid – en meer welzijn op het werk.
15 september 2022

Team Springbok ‘walks the talk’ en neemt duurzaamheid vanaf vandaag nu nog serieuzer

Met ons team Springbokkers beslisten we unaniem op onze strategische dagen in juni te Heist dat we resoluut een duurzame onderneming willen zijn! We love the people, and the planet! Daarom willen we de kar van de 17 SDG’s (Sustainable Development Goals of, in het Nederlands, Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen) trekken.

Gerelateerde workshops

Whealthy Workplaces Kopenhagen

Tijdens deze driedaagse studiereis naar Kopenhagen worden alle traditionele inzichten over gezondheid op de werkvloer stevig door elkaar geschud.