• Chantal Dierickx

Chantal Dierickx - Health Coach & Sr. Whealthy Manager

"Be the change you want to see in the world" - Mahatma Gandhi

Over Chantal

Mijn passie ligt in het meewandelen met mensen op hun pad richting een holistisch gezond leven. Zowel in de rol als projectmanager, health coach als whealthy manager tracht ik goed te luisteren naar wat de noden zijn en hierop aangepast actie te ondernemen. Mijn eigen kronkelende pad richting een gezonde levensstijl is een mooie bron van inspiratie.

Ik startte als licentiate lichamelijke opvoeding in de farmaceutische industrie, waar ik snel voelde dat ik graag aan ‘de andere kant’ wilde helpen. De preventieve kant belichten en faciliteren om zo het curatieve te vermijden. Béter voorkomen dan genezen, daar leef ik dan ook naar.

Eén van de manieren bij uitstek om bij te dragen aan je gezondheid, is om gezond eten aantrekkelijk en interessant te maken. Dit uitgangspunt ligt aan de basis van mijn zaak GRONT die ik in 2017 startte, waar ik plantaardige caterings en workshops mee organiseer. Vandaag combineren we dit vaak in trajecten voor klanten.

Het is een enorme meerwaarde om me sinds 2019 lid te mogen noemen van de Springbok kudde en om in een team van gelijkgezinden te mogen en kunnen werken. Samen zijn we sterk, in een gedeelde missie om méér gezondheid de wereld in te sturen. Be the change you want to see in the world, is mijn favoriete quote. En dit leeft bij alle gepassioneerde coaches die deel uitmaken van ons team. Dat maakt mijn wereld en de wereld van onze klanten écht een betere plek.

Wanneer ik niet aan het werk ben, kook, eet en lach ik graag met vrienden of familie. Even belangrijk vind ik het ontkoppelen, daarvoor nestel ik me gezellig in de zetel met mijn kat Toto en partner Jasper, een non-fictie boek of een fijne film. Of als ik zin heb in iets meer actiefs, is een solo danssessie op een favoriet nummer ook altijd een optie. Je kan me altijd blij maken met een fijn verhaal, een warme knuffel of een amandel-latté.

Chantal Dierickx

Diploma's

 • Licentiaat lichamelijke opvoeding & bewegingswetenschappen, Vrije Universiteit Brussel
 • Master fitheid en gezondheid, Vrije Universiteit Brussel
 • Coaching essentials, Your Coach
 • Holistisch gezondheidsconsulent, Levensschool
 • Orthomoleculaire voedingsconsulent (in opleiding), KPNI

Expertise

 • Beweging
 • Voeding

Talen

 • Nederlands: moedertaal
 • Frans: goed
 • Engels: zeer goed
 • Spaans: basis

Laatste artikels van Chantal

09 april 2024

Tips voor het afwisselen van thuis- en kantoorwerk

De verplichting om thuis te werken is nu volledig weggevallen, dat brengt na de verlofperiode een nieuwe uitdaging mee voor vele leidinggevenden en hun team.
08 april 2020

Maak dagelijks koken gezond én fijn!

Op professioneel vlak is de werkdruk voor heel wat gezinnen substantieel afgenomen. Toch komt er voor velen onder ons een nieuwe, eerder onzichtbare workload aan de oppervlakte, waarbij onze veerkracht op de proef wordt gesteld.

Onze andere coaches

Founding & Managing Partner, Senior Health & Wellbeing Consultant
Managing Partner, Senior Health & Wellbeing Consultant
Partner, Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Partner, Team Coach & Sr. Whealthy Manager
Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Health Coach & Whealthy Manager
Health Coach & Whealthy Manager
Yoga experte
Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Health Coach
Health Coach
Health Coach
Health Coach

Onze zeven pijlers