• Thema workshops

Thema workshops

Algemene workshops

Workshop “Whealthy Workplaces Kick-Off”

Een onmisbaar element in het programma om betrokkenheid te creëren en de medewerkers echt goed te motiveren om deel te nemen. De gelegenheid bij uitstek waar het management de acties onderschrijft en je ze kadert in de bredere bedrijfspolitiek en visie. Hier laat je zien dat het menens is! De deelnemers krijgen zo een prima zicht op de motivatie achter het programma (WIN-WIN-WIN) en worden enthousiast omdat ze zien dat er werkelijk met hen wordt rekening gehouden. Dit is het ideaal moment om kort de krachtlijnen uit resultaten van een HOWFIT analyse en/of COMPANY SCAN te tonen. Zo kan je goed de prioriteiten duiden. Daarop presenteren we het aansluitende programma en zo maken we iedereen warm om direct in te schrijven en actief mee te doen. Met leuke energizers!

Workshop “MyVITACHECK & Nu”

Na de VITACHECK zit je met energie en ook met een aantal vraagtekens. Je wil nu graag aan de slag, maar hoe dat aanpakken? Welk doel kan je dan vooropstellen? In deze sessie begeleiden we je hierin zodat je resultaat bereikt.

Workshop "Het belang van een Whealthy Levensstijl op de Werkvloer"

Tijdens deze workshop gaan we de medewerkers sensibiliseren omtrent het belang van een gezonde levensstijl op het werk. We gaan op een interactieve manier in op de basisprincipes rond voeding, slaap, beweging, focus en mentale ontspanning.

Workshop "Boost je Immuniteit"

In deze workshop zoomen we dieper in op immuniteit. Wat is dit juist en wat zijn de hoekstenen (7 pijlers) van een optimale immuniteit. De medewerker krijgt haalbare instant tips en tricks mee om zijn of haar immuniteit te optimaliseren.

Workshop "Reanimeren en defibrilleren"

Tijdens deze hands-on Workshop leer je reanimeren en een automatische externe defibrillator (AED) gebruiken. Je leert een hartstilstand herkennen en wat je als eerste moet doen. Op de nieuwste reanimatie poppen met feedbacktechnologie leer je borstcompressies geven en een AED gebruiken. De workshop wordt op een leuke interactieve manier gegeven. Geen saaie bedoening dus en met een levensreddend resultaat. Ook ideaal als teamuilding, potentieel levensreddend en heel leuk.

Meer beweging

Workshop "Beweging & Immuniteit"
Hier zoem je in op welke impact beweging  heeft op je immuniteit. Je staat stil bij de verschillende vormen en intensiteitenbeweging en er is voldoende aandacht rond het belang van sitting breaks. In deze interactieve workshop krijg je energy breaks om je gezondheid en immuniteit te optimaliseren.
Workshop “Beweging Werkt”

Laagdrempelige workshop voor mensen die meer willen bewegen. Wat zijn de voordelen? Hoe begin ik eraan? Hoe breng ik meer beweging in mijn dagelijks leven en hoe houd ik het vol?

Workshop “Healthy Back”

Je rug is ongelofelijk sterk en kan heel veel aan. Het is een prachtige machine, maar net zoals alle machines heeft je rug ook onderhoud nodig. Dit onderhoud voor de rug heet: beweging! Gevarieerd en vaak bewegen is het beste wat er is voor de rug. Rug- en nekklachten zijn de voornaamste fysische oorzaak van werkverlet. Deze sessie is voor iedereen die klachten wil verminderen of wil voorkomen dat hij/zij last krijgt.

Workshop “Trigger Point Release”

Leer de techniek om zelf aan de slag te gaan met spierknopen en zo spieren en je lichaam werkelijk te ontspannen en tot rust te brengen. Door vaak in dezelfde houding te zitten, door stress en of door vaak dezelfde bewegingen te doen worden onze spieren extra belast en kunnen er spanningspunten ontstaan, dit zijn verklevingen van verschillende spierweefsels. Ze maken je spieren stram en geven een pijnlijk en gespannen gevoel. In deze workshop leer je hoe je ze te lijf gaat.

Workshop/Beweegsessie "Focus Walk/ Run"
In deze workshop/beweegsessie, leer je efficiënter te wandelen door een combinatie van wandeltechniek, ademhaling en mindfulness. Focus wandelen zorgt voor een diepe en ontspannen beleving. Focus Run leert je hardlooptechnieken, ademhalingstechnieken en mindfulness, zodat je hardloopervaring completer wordt. Je verkent de mindful kant van hardlopen. Deze positieve ervaring kun je voortzetten in je dagelijks leven, waarbij je je completer en sterker voelt, terwijl je meer plezier hebt.
Workshop/Beweegsessie "Running Smarter"

Voor de lopers! Leer de technieken om sneller en blessurevrij te lopen. Met veel leuke drills en oefeningen! Looptechniek is een zwaar onderschatte kunst, hier leer je wat je erover moet weten om soepeler en met minder risico’s op blessures te lopen. Een goede looptechniek ziet er trouwens veel mooier uit!

Workshop/Beweegsessie "Bike Fitting"

Voor de fietsers! Hier leer je hoe je je fiets optimaal aanpast aan je eigen lichaam, om zo op een comfortabele manier kilometers te malen en optimaal kracht te kunnen zetten op de trappers.

Gezonder eten

Workshop “ABC van Gezonde Voeding”

Tijdens deze workshop leer je een framework waarmee je zelf gezondere keuzes leert maken. We leren je hoe niets verboden is, maar hoe je leert kiezen voor de – doorgaans – meer voedzame keuze. Voeding bepaalt een groot deel van jouw gezondheid, dus het is belangrijk de correcte keuze te kunnen maken. Via 6 duidelijke stappen, wandel je richting een meer gebalanceerd eetpatroon.

Workshop “Voeding & Afvallen, méér dan calorieën tellen”

Velen van ons willen afvallen, maar ondervinden hier problemen mee. Er zijn talloze diëten te vinden, maar welk dieet werkt nu écht? Tijdens deze workshop geven we je een framework mee om duurzaam richting je “balans gewicht” te evolueren. Je leert ook waarom crashdiëten niet werken; kleine stapjes richting gezondere eetgewoonten, dat werkt écht op lange termijn.

Workshop “Voeding & Immuniteit”

We zijn wat we eten. Dat geldt ook voor onze immuniteit. 80% van onze immuniteit situeert zich in onze darmen, die rechtstreeks gevoed worden door wat we eten. Tijdens deze workshop leer je meer over de wondere wereld van het microbioom en hoe je deze optimaal kan voeden.

Workshop “Voeding & Shiftwerkers”

Ons lichaam is gebonden aan een bioritme, vandaar dat in de avond (na 20u) eten minder gunstig is en meer risico op welvaartsziekten veroorzaakt. Wanneer je in shiften werkt is het echter extra uitdagend om je maaltijden in te plannen volgens je bioritme. Tijdens deze sessie bekijken we wat de mogelijkheden zijn om zo goed mogelijk te eten, volgens de mogelijkheden van jouw shiften. Dit om ervoor te zorgen dat je voldoende energiek bent tijdens het werken, je risico op welvaartsziekten verkleint en ook vlotter kan inslapen.

Workshop “De Kracht van Voeding & Lang Leven”

Tijdens deze meer academische workshop, bekijken we wat gezond eten is. We bekijken het vanuit de bril: hoe blijf ik zo lang mogelijk gezond en vitaal? Welke voeding zorgt ervoor dat ik het minst snel verouder? Je leert volgens welke verhouding je best je energieleveranciers (koolhydraten, eiwitten & vetten) consumeert en hoe een gezond bord er uitziet en hoe vaak je best per dag eet.

Workshop "De Wetenschap achter de timing van voeding"

Intermittent eten of vasten kent deze dagen veel aandacht. Is het een hype? Wat is er nu van aan, moeten we dat nu allemaal gaan doen? Neen. In deze workshop leer je wat de relatie is  van timing en voeding. De invloed van niet eten,  wat dat doet en wat je moet weten als je met periodiek vasten aan de slag zou willen gaan.

Workshop “Eten voor duuratleten/sporters”

Hoe zorg je ervoor dat je je goed blijft voelen tijdens intensieve (en langdurige) sportinspanningen? Tijdens deze workshop beantwoorden we vragen zoals: “Wat en wanneer eet ik best?”.

Workshop “Wat lees ik op mijn etiket?”

Marketingcampagnes doen hun best: “koekjes die rijk zijn aan vezels”,” lasagne op traditionele wijze”, “product met 0% vet”, … Het zijn allemaal claims die op voedingsmiddelen staan, maar maakt dat hen sowieso gezond? Tijdens deze workshop krijg je meer inzicht op wat belangrijk is wanneer je een gezond product wenst te kiezen in de winkel. Je leert ook welke reglementering er bestaat omtrent voedingsclaims. Niet alles is wat het lijkt! Na deze sessie ben je in staat om geïnformeerd de gezondere keuze te maken.

Workshop "Tournée Minérale"   

In deze workshop wordt in groep (max 25 personen) gewerkt rond het topic alcohol vermindering. Hoe is de relatie vandaag met alcohol en hoe komt dit? Aan het begin van de sessie doen we plenair een assesment, om de individuele relatie met alcohol in kaart te brengen. Van daaruit bekijken we de plaats van alcohol in onze cultuur en de gevolgen hiervan. Vervolgens gaan we coachend te werk, in kleine peer groups, om plannen van aanpak te creëren rond ‘hoe minder drinken’. Optioneel (en mits meerkost) kunnen we afsluiten met het maken van een heerlijke mocktail die we samen drinken. Noot: deze workshop is gericht op bewustzijnsverruiming en preventie. Mensen met een alcohol problematiek, dienen hierover te spreken met hun arts.

Stressmanagement

Workshop "Veerkracht & Immuniteit"

In deze workshop krijgen we inzicht in onze stressmechanismen en leren we de symptomen van stress herkennen. Bij verhoogde stress zijn we namelijk vatbaarder voor infecties door uitputting van de bijnieren, met een verminderde immuun functie tot gevolg. In onze snel veranderende wereld zijn er best wel wat uitdagingen! Goed nieuws: we kunnen die als mens aan! Alleen, mits de nodige hersteltijd. Hoe leren we op die rem staan? Wat geeft ons energie, wat neemt energie? Hoe brengen we onze draaglast in balans met onze draagkracht? Interactief maken we kennis met de verschillende fases van stress, onze interne en externe triggers. Ervaringsgericht gaan we aan de slag met technieken voor een gezonde stresscoping, op weg naar meer veerkracht!

Workshop "Stressmanagement"

In deze workshop krijgen we inzicht in onze stressmechanismen als een reactie van het lichaam en brein op uitdagingen. In onze snel veranderende wereld zijn er best wel wat uitdagingen! Goed nieuws: we kunnen die als mens aan! Alleen, mits de nodige hersteltijd. Hoe leren we op die rem staan? Zodat we ook vlugger onze symptomen van stress leren herkennen! Wat geeft ons energie, wat neemt energie? Hoe brengen we onze draaglast in balans met onze draagkracht? Interactief maken we kennis met de verschillende fases van stress, onze interne en externe triggers. Ervaringsgericht gaan we aan de slag met technieken voor een gezonde stresscoping, op weg naar meer veerkracht!

Workshop "Stressmanagement voor leidinggevenden"

Aan burn-out gaat vaak een periode vooraf van stresssignalen. Wanneer die resulteren in chronische stress kom je in de risicozone van burn-out. Wat is burn-out? Wat zijn de voornaamste oorzaken en risicofactoren van stress en burn-out? Wat zijn de symptomen? Wat zijn de verschillende stress fases voor een burn-out? Hoe kan je dit als leidinggevende meer leren herkennen bij je medewerkers? Een workshop om zowel preventief stress & burn-out aan te pakken, en indien nodig ook curatief! Belangrijk ook: hoe begeleid jij jouw medewerker bij re-integratie? Een boeiende workshop waarna je met een aantal stevige en concrete handvaten direct aan de slag kan!

Workshop "Ademhaling & Hartcoherentie"

In deze workshop maak je kennis met wat hartcoherentie is, via een demonstratie met jezelf of één van je collega’s. Door middel van je ademhaling beïnvloed je je hart en breng je je geest tot rust. Je ziet letterlijk het effect van het beïnvloeden van je ademhaling op je hart via de biofeedback. Deze beproefde en bewezen methode wordt nu meer en meer toegepast om veerkracht te verhogen en stress te laten dalen.

Workshop "Veerkracht en stabiliteit verhogen met relaxatietechnieken"

Nooit op school geleerd hoe je fysiek en mentaal tot rust komt? Wij ook niet! In deze workshop bundelen we de basistechnieken die we leerden in onze zoektocht om meer rust te vinden. We gebruiken daarbij ons lichaam (dat heb je altijd bij je) via de ademhaling, onze zintuigen en ledematen om weer te leren ontspannen.

Workshop "Mindfulness"

Deze introductieworkshop Mindfulness staat garant voor mentale fitness. Een combi van focus & inzicht, van fun & wetenschap. Een training voor de hersenen die stressreducerend werkt! Je leert de basistechnieken van een aandachtstraining. Je traint jouw focus op de ademhaling en het lichaam, met als intentie om de automatische piloot te leren stoppen en tot innerlijke rust te komen. Daarnaast leer je de neutrale observator zijn van jouw emoties. Aan de hand van korte en krachtige tools zet je in op een gezonde stresscoping, op het bewaken van je grenzen en op het stellen van keuzes. Kortom, een workshop om met meer bewustzijn, meer focus en meer energie in het leven te staan!  

Beter slapen

Workshop "Slaap & Immuniteit"

België is koploper op het vlak van slaapmedicatie. Slaap is iets waar iedereen van kan dromen. In deze workshop gaan we dieper in op wat nu juist een goede slaap is? Wat zijn de gevolgen van slaaptekort? Welke impact heeft dit op mijn immuniteit en weerstand. Wat beïnvloedt onze slaap? Hoe kan ik mijn slaap verbeteren? Wat doe ik als ik ’s nachts wakker lig, of niet kan inslapen? Een boeiende – maar zeker geen slaapverwekkende – workshop.

Workshop “Slaap voor Shiftwerkers"

Eerst krijg je een goede achtergrond over de verschillende factoren die ons slaap-waakritme beïnvloeden. Dan gaan we in op de verschillende shiftwissels en wat je kan doen om jezelf te helpen om deze perioden en overgangen zo energiek mogelijk door te komen. We bekijken jouw weekplanning en geven de beste tips in verband met voeding, beweging en rust.

(Werk)-omgeving

Workshop "Gezonde werkomgeving & Immuniteit"

Naast onze levensstijl is onze omgeving een 2de belangrijke factor in onze gezondheid en ons welzijn. Luchtvervuiling wordt een alsmaar grote issue binnen onze maatschappij. Volgens Reginald Deschepper (Levensstijl als medicijn) is ongeveer 1 op 5 sterftegevallen in Europa toe te schrijven aan milieufactoren en kost dit ieder van ons gemiddeld 1 jaar van ons leven. In deze workshop bekijken we wat nu juist een optimale omgeving is om je gezondheid en weerstand te boosten.

Workshop "Gezonde werkomgeving"

Je omgeving is van enorme invloed op je welzijn. In deze workshop leer je welke factoren uit d eomgeveing allemaal een invloed hebben en hoe je die in je voordeel kan veranderen. Je kan zelf heel veel doen om een positief effect te krijgen door je eigen omgeving zo welzijnsvriendelijk als mogelijk te maken.

Workshop "Ergodynamisch Werken - Fit @ Office"

Zitten is het nieuwe roken, lang zitten heeft een behoorlijk negatieve invloed op overleving. Waarom eigenlijk? Wat gebeurt er met ons lichaam? Mensen stoppen met roken voor hun gezondheid, hier bekijken we wat je kan doen om de zitmarathon te doorbreken. Je leert onder andere de goede bewegingstussendoortjes die het effect van dat lang zitten weer tenietdoen.

Workshop "Ergodynamisch Werken - Fit @ Production"

Als een fysieke job hebt dan wordt je lichaam zwaar belast. Het is dan heel belangrijk de goede technieken te gebruiken zodanig dat je het meeste kracht hebt en tegelijkertijd jezelf beschermt tegen blessures. Aandacht voor je houdingen, stilstaand en in verplaatsing.

Workshop "Ergodynamisch Werken - Fit @ Road"

Mensen in de buitendiensten en zeker professionele chauffeurs kennen extra gezondheidsrisico’s. Welke zijn ze en hoe ga je hier beter mee om? Lang zitten in dezelfde houding, trillingen hebben zeker een invloed. Je leert ook te letten op het voedselaanbod, hoe stress te verwerken en te werken aan een betere slaap.

Workshop "Ergodynamisch Werken - Fit for Remote Workers"

Het thuiswerken kent zijn eigen problematieken. Veel mensen ondervinden bepaalde vormen van verhoogde stress . Beweeg je genoeg, eet je gezond, heb je voldoende rust in je geest bij het thuiswerken? In deze workshop leer je hoe je gezonde gewoonten opbouwt om met meer welzijn door het leven te gaan.

Kracht van positief denken

Workshop "Positiviteit & Immuniteit"

Hoe kan je je gedachten tot rust brengen en meer sturen in de richting die je écht wit. Hoe doorbreek je de negatieve gedachten en hou je je geest positief? We oefenen praktisch hoe je mentaal weerbaarder kan worden. Dit door bewuster te zijn en je aandacht en mindset meer te sturen. Zelfregulatie en hoe je er aan begint. Met de verschillende oefeningen breng je meer balans in je leven en kijk je positiever tegen de dingen aan. Mentaal welbevindne heeft een enorme impact op je immuniteitssysteem, we bekijken die relatie en je leert hoe te verbeteren.

Workshop "Positieve Mindset"

Hier leer je de basisprincipes van hoe je je eigen mindset duurzaam kan beïnvloeden. Je leert hoe je je eigen geest kan sturen naar minder negativiteit en leert te focussen op wat wel nuttig is voor je. Minder piekeren, meer plezier.

Workshop "Mentaal welbevinden"
In deze workshop staan we samen stil bij de basisprincipes van geluk of mentaal welbevinden aan de hand van de geluksdriekhoek: 1. jezelf kunnen zijn, 2. je goed voelen, 3. goed omringd zijn. Wat kan jij zelf doen om aan je geluksgevoel te werken? In die zin gaan we interactief aan de slag met waarden, betekenis en doelen. Ook de hele kleine stapjes! We reflecteren over steun krijgen én geven en daar dankbaar voor leren zijn! We oefenen in korte technieken om gedachten los te laten en zo mild te zijn voor onze geest. Een basisworkshop als aanzet om dichter bij jezelf te komen!
Workshop 'Gezond omgaan met gedachten / Psychologisch welbevinden"

In deze ervaringsgerichte workshop leer jij hoe je die mallemolen aan denken tot rust kan brengen. We oefenen onze growth mindset en leren onze fixed mindset doorbreken en parkeren. We gaan aan de slag met groeizinnen en helpende overtuigingen. Zo ga jij zelf aan het stuur zitten van jouw gedachten, in de richting die jij wilt. Je zoomt in op het zien van nieuwe mogelijkheden. Je leert aandacht richten op die factoren van een situatie waar jij invloed op hebt. Dit versterkt jouw vertrouwen en je mentale weerbaarheid.

Workshop "Gezond omgaan met emoties / Emotioneel welbevinden"

Emoties kunnen ons parten spelen en vaak treden ze te veel op de voorgrond. Op zich is daar niets mis mee! Emoties zijn immers waardevolle boodschappers die jou doen groeien als persoon. Deze interactieve workshop is enerzijds gericht op het verhogen van onze positieve emoties. Doorheen oefeningen verhoog jij je bewustwording ervan en leer jij ze versterken. Broaden & Build! Anderzijds sta je ook stil bij moeilijke emoties, zoals bijvoorbeeld angst, verdriet, frustratie. Hoe geef je die lastige gevoelens ruimte, zonder daarbij te blokkeren? Zo leer je emotioneel meer wendbaar worden waardoor ook je emotioneel welbevinden vergroot.

Workshop "Gezond in verbinding met jezelf"

In deze belevingsgerichte workshop leer je jouw innerlijke zorger plaatsen tegenover je innerlijke bewaker. Die bewaker zet jou aan tot jagen of tot gevaar afweren. Niet echt verbindend! En zo komt ook jouw zelfzorg niet in ontwikkeling. Net daarom oefenen we in zelfcompassie als versterkend element voor zelfzorg. Wist je trouwens dat het trainen in zelfliefde goed is voor lichaam, geest én hart? Op die drie facetten zetten we dan ook in. Bekrachtigen van vriendelijkheid naar onszelf én naar anderen. Positieve, voedende zorg voor jezelf.

Werken in verbinding

Workshop "Sociale Verbondenheid & Immuniteit"

In deze workshop rond sociale verbondenheid bekijken we het belang van échte connectie en sociale relaties. Sociale isolatie blijkt een serieuze risicofactor te zijn, die minstens even groot blijkt te zijn als het roken van 15 sigaretten per dag, en zelfs een groter risico dan obesitas en te weinig beweging. De mens is een kuddedier, een springbok 😊. Sociale pijn is minstens even erg als fysieke pijn.

Workshop "Verbindende Communicatie"

Bij vele problemen ligt een communicatieprobleem aan de grond. Mensen die elkaar niet goed hebben verstaan, verkeerd geïnterpreteerd, niet goed geluisterd, te snel, in een niet productieve discussie gegaan… Hier leer je de vier stappen van verbindend communiceren in de praktijk.

Workshop "Feedback geven & ontvangen"

Feedback geven is een cruciale vaardigheid. Goede feedback sterkt het vertrouwen en de prestatie. Het is een kunst die je kan leren. Heel belangrijk voor leidinggevenden en supernuttig voor iedereen die met anderen samenwerkt. In deze workshop leer je feedback geven op een positieve manier. We vertrekken vanuit het 4G model dat zijn waarde heeft bewezen. We besteden zoveel mogelijk tijd aan het oefenen zelf zodat je echt vaardiger uit deze workshop komt.

Workshop "Aandacht in communicatie"

Leren hoe AANDACHT werkt in communicatie, hoe we snel meegaan in de emotie van de ander, hoe we een ‘holding space’ kunnen creëren tussen onszelf en onze gesprekspartner, wat aandacht betekent voor de diepgang van het gesprek, wat het betekent om geen werkelijke aandacht te hebben/krijgen, … Deelnemers ervaren diverse communicatiestijlen, welke stijl tot verbinding leidt/welke niet, hoe we tot die verbinding kunnen komen in een gesprek m.a.w., heel ervaringsgericht!

Persoonlijke productiviteit

Workshop “Gezonde Pauzes”

In deze workshop gaan we samen in op het belang van pauzes tijdens je werkdag. Wat is een échte pauze? Hoe bouw je deze in? Hoe zorg je ervoor dat het een gewoonte wordt? Verwacht je aan een mix van beweging, gezonde voeding, connectie en/of disconnectie en time management.

Workshop “Gezond Thuiswerken”

Thuiswerken heeft sinds de Corona pandemie een flinke boost gekregen. Telewerk is plots de standaard geworden. Er zijn heel wat voordelen aan thuiswerk: Je bespaart heel wat tijd en je hebt altijd je favoriete koffie bij de hand. Maar naast deze voordelen zijn er ook valkuilen. De grens tussen
werk en privé vervaagt, routines veranderen, je mist de connectie met je collega’s en je bent makkelijker afgeleid. Tijdens deze workshop geven we je tips en ga je aan de slag met nieuwe gewoontes zodat je met meer energie en voldoening kunt thuiswerken.

Workshop “Building a habit”

‘Dream big and start small’, of hoe je nieuwe gewoontes kan aanleren door kleine stappen te introduceren in je leven. Onderzoek toont aan dat slechts 8% van onze goede voornemens op 1 januari slagen. Waarom is dit zo laag en hoe onze voornemens wel vol te houden?

Workshop “Focus Management”

Het belang van focus en singletasken in een VUCA omgeving die volatiel, onzeker, complex en ambigu is. Inspiratiesessie over aandachtsmanagement en het belang ervan voor je brein. Leer je focus te behouden, in flow te komen en hoe je aandacht erbij te houden wanneer afleiding heel dichtbij is.

Workshop “Meer Hyperfocus en flow in je leven”

Wat zou je zeggen wanneer ik je vertel dat je een 500% productiviteitsstijging kan hebben? En er tegelijkertijd blijer door wordt. We kennen allemaal het gevoel van in de Zone te zitten, in Flow zijn. Wat kan je doen om die staat op te roepen wanneer je deze nodig hebt? Wat kan je als team doen om in een teamflow te raken?

Workshop “Digital Detox”

Tijdens deze workshop leren we hoe te deconnecteren voor meer menselijke verbinding. Bewustzijn creëren rond ons digitaal gebruik en concrete tips hoe digitaal te deconnecteren in een wereld waarin we hyper geconnecteerd zijn.

Workshop “Master Your To Do List”

Een overvolle mailbox, meerdere todo lijstjes, compleet kwijtgespeeld overzicht en steeds het knagende ‘Ik ben toch niets vergeten?’ gevoel. Veel managers, ondernemers en professionals worden voortdurend geconfronteerd met nieuwe input en extra vragen. Hoe hou je overzicht, zodat je kan focussen op je belangrijkste taken? Hoe zorg je voor vooruitgang, zodat je op het einde van je dag met een goed gevoel huiswaarts keert?

Workshop “Master Your Mailbox“

Email verslaving, is dat niet een beetje overdreven? Outlook is een enorme productiviteitskiller wanneer we controle over de tool kwijt zijn. De steeds groter wordende hoeveelheid e-mails test hoe goed je systeem is. Outlook (je tool) aanpassen is als werken aan je productiviteit. Hoe vorm je Outlook om van een afleidingstool naar een focustool?

Workshop “One note to the rescue”

In onze informatierijke maatschappij laten we ons vaak overdonderen door de enorme hoeveelheid aan informatie. Als je specifieke data wil vinden, dan is het vaak zoeken naar een speld in een hooiberg. Om die ‘overload’ onder controle te houden, neem je ongetwijfeld veel notities. Dat is zeer slim! Maar voor je het weet, bewaar je deze nota’s op allerlei plaatsen: in schriftjes, op papiertjes, in mails, in foto’s, op bierviltjes… Het vinden van die ene speld in de verschillende hooibergen die je zelf creëerde, wordt er niet noodzakelijk gemakkelijker op. Je bouwt en organiseert je eigen informatie en kennis management systeem met al jouw data en kennis, aangepast aan jouw manier van werken en volgens jouw noden.

Dankzij de samenwerking met Springbok kunnen we onze collega's beetje bij beetje leren dat een goede gezondheid afhangt van heel wat verschillende elementen (slaap, stress, voeding, beweging, etc.). Elke collega die - dankzij de professioneel onderbouwde tips - een stap(je) zet naar een gezonder leven, is voor ons en de collega in kwestie een grote winst.

Zin om te springen?

springbok-logo

Ontvang tot 30% subsidie via de kmo-portefeuille van VLAIO. Registratienummer: DV.A238137. Lees meer …

Ontvang onze nieuwsbrief