• Ellen Van Gucht

Ellen Van Gucht - Health Coach

“Life is about evolving mentally, pursuing your dreams and be passionate about what you do"

Over Ellen

Gezond zijn is een werkwoord. Het begint bij jou! Het vraagt inzet, kennis en tijd. Als health coach, specialisatie voeding binnen Springbok Coaching, geef ik graag de inspiratie en de handvaten om jou op weg te helpen naar een gezonde levensstijl. Met de juiste balans voel je je niet alleen fysiek en mentaal goed, maar krijg je ook de juiste energie om optimaal te presteren tijdens en naast het werk.

Voeding is mijn passie. Al van jongs af aan. Van koken met de mama tot het volgen van een koksopleiding tijdens mijn licentiaat opleiding Biomedische wetenschappen, maar ook het cateren van babyborrels en feestjes van vrienden tot het lezen van kookboeken als ontspanningsmoment. Mijn passie voor gezondheids- en voedingsthema’s werd niet getemperd. Ik wilde mijn enthousiasme overdragen op anderen. Mensen op professioneel vlak begeleiden en inspireren.

In 2014 besloot ik daarom de stap te zetten om als afstandsstudente de bacheloropleiding ‘Voedings – en Dieetkunde’ te volgen. Een doordachte keuze waarover ik nog geen seconde spijt van heb. Het heeft me niet alleen de nodige kennis bijgebracht over verschillende leefstijlthema’s, het heeft me ook inzicht gegeven dat passie, doorzetting en gedrevenheid het mogelijk maakt om te gaan voor wat je wil.

Sinds 2018 ben ik trotse lid van de Springbok kudde, een kudde die inzet op wellbeing van medewerkers… Samen zijn we sterk, want iets doen laten slagen lukt enkel in co-creatie.

Naast fulltime food lover, ben ik een energieke extraverte mama van 3 kinderen. Ik geniet even graag van een zetelmomentje samen met mijn man Gillis als een dansje met de vriendinnen. Ik word ongelooflijk gelukkig van een gezellig momentje samenzijn met lekker eten.

Ellen Van Gucht

Diploma's

  • Licentiaat Biomedische wetenschappen, optie voeding, UGent
  • Master Moleculaire Biotechnoloog, Ugent
  • Bachelor Voedings- en dieetkunde, Co hogeschool Odisee
  • Koksdiploma, CVO Gent

Expertise

  • Voeding

Talen

  • Nederlands: moedertaal
  • Frans: goed
  • Engels: zeer goed

Onze andere coaches

Founding & Managing Partner, Senior Health & Wellbeing Consultant
Managing Partner, Senior Health & Wellbeing Consultant
Partner, Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Partner, Team Coach & Sr. Whealthy Manager
Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Health Coach & Whealthy Manager
Health Coach & Whealthy Manager
Yoga experte
Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Health Coach
Health Coach
Health Coach
Health Coach & Sr. Whealthy Manager

Onze zeven pijlers