• Antony Teelen

Antony Teelen - Health Coach & Whealthy Manager

"Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving" – Albert Einstein

Over Antony

Bij Springbok ben ik vooral mezelf: een jongeman boordevol energie die het liefst van al zijn passie voor sport en welzijn met anderen deelt. Als projectmanager help ik gedreven organisaties en medewerkers om een dynamische en gezonde werkomgeving te bouwen. Dit doe ik onder andere door hen te inspireren via interactieve workshops, te motiveren via op maat gemaakte beweegsessies of te begeleiden naar een betere ergonomie op de werkvloer. Daarnaast breng ik de vitaliteit van de medewerkers in kaart aan de hand van fysieke screenings om hen zo beter te helpen bij het opmaken van hun persoonlijk ontwikkelingsplan.

Mijn ervaring als personal trainer en motivator neem ik overal mee naartoe. Sinds 2016 begeleid ik mensen bij het behalen van hun gezondheidsdoelstellingen en in 2019 opende ik mijn eigen studio in Komen. Wekelijks krijgt Nemea Coaching een honderdtal fantastische sporters over de vloer!

Iedereen beleeft weleens ups and downs. Sport heeft mij doorheen moeilijkere periodes geholpen. Aangezien het leven al zo snel voorbijgaat, vind ik het des te belangrijker om er gelukkig en gezond van te kunnen genieten. Ik ben ervan overtuigd dat bewegen een medicijn is zonder neveneffecten dat het meest efficiënt is als hij preventief wordt genomen. Bij Springbok ben ik omringd door mensen die mij ondersteunen in mijn persoonlijke ontwikkeling en het mogelijk maken om een grote impact te betekenen voor het welzijn van talrijke medewerkers.

Alles wat ik zie of hoor, boeit me. Dit is soms een probleem, maar toch heb ik voor mezelf enkele hobby’s kunnen uitkiezen. Als ik een dagje vrij heb, ga ik vaak met vrienden wandelen, klimmen of tennissen. Binnen ben ik graag bezig met het oplossen van raadsels en speel ik ook strategische (bord)spelen. Ik kan uren naar de sterren kijken en muziek is voor mij een uitlaatklep. Niet voor niets dat mijn favoriete films Interstellar en Singin’ in the Rain zijn!

Antony Teelen

Diploma's

  • Professionele Bachelor Sport en Bewegen, Howest Brugge
  • Beweegcoach, Vlaams Instituut Gezond Leven
  • PQ Coaching (Shirzad Chamine)
  • Diverse specialisaties rond personal training

Expertise

  • Beweging
  • Ergonomie
  • Motivatie en gedragsveranderingen

Talen

  • Nederlands: moedertaal
  • Frans: moedertaal
  • Engels: zeer goed

Onze andere coaches

Founding & Managing Partner, Senior Health & Wellbeing Consultant
Managing Partner, Senior Health & Wellbeing Consultant
Partner, Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Partner, Team Coach & Sr. Whealthy Manager
Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Health Coach & Whealthy Manager
Yoga experte
Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Health Coach
Health Coach
Health Coach
Health Coach
Health Coach & Sr. Whealthy Manager

Onze zeven pijlers