• Over Springbok > Onze missie

Onze missie

“Van jouw werkplek een Whealthy Workplace maken. Met florerende medewerkers die zich goed, gezond en veerkrachtig voelen. Kortom: een gezonde levensstijl hebben.”

De 7 Springbokpijlers voor een fitte & gezonde levensstijl

Onze zeven pijlers

Pijler 1
Meer beweging

De mens is gemaakt om te bewegen. Bewegen is de beste preventie en het beste medicijn. Een wonderpil, het basisfundament van een gezonde levensstijl.

Momenteel komt slechts 50 % van de Westerse bevolking aan de bewegingsnorm. Nochtans is bewegen iets waar je (samen) veel plezier aan kan beleven.

Op het werk wil je vooral het lange zitten onderbreken, en mensen het plezier van bewegen laten ervaren. Door meer en goede beweging ga je ook nek- en rugklachten verminderen. Het samen bewegen werkt verbindend en zorgt voor extra dynamiek en energie! 

Pijler 2
Gezonder eten

Conditie komt uit de buik. Wat je eet is bepalend voor hoe je je voelt en voor je gezondheid. Een gezonde voeding geeft energie en houdt ziekte op afstand.

Op de werkvloer kan je gezond eten stimuleren door onder andere voedingsadvies, workshops en kookdemo’s.

Pijler 3
Stressmanagement

Versterk bewust je veerkracht. Het is niet hoe vaak je valt, maar vooral, hoe vaak je terug kan opstaan. Je kan hier beter in worden! Je kracht (her)vinden. Op een goede manier aan zelfzorg doen, geeft je energie om steviger te staan en sneller recht te veren als het wat tegen zit.

Bij stressmanagement is het belangrijk dat je je eigen innerlijke balans leert kennen en actief stuurt. Terwijl je kijkt hoe je beter met energievreters kan omgaan, bouw je met voldoende rust en energie-gevende activiteiten je veerkracht op. 

Pijler 4
Beter slapen

Goed uitgerust zijn, geeft tonnen energie. Slaap je goed, dan heb je snel het gevoel dat je de wereld aankan. Maar ontzettend veel mensen hebben last van slaapproblemen.

Het is absoluut de moeite om dit meer aandacht te geven. Slaap begint namelijk al overdag! Welke activiteiten, voeding en omgevingsfactoren beïnvloeden slaap en hoe leer je ze beter te managen?

 

Pijler 5
(Werk) omgeving

Wilskracht wordt zwaar overschat! Je omgeving bepaalt voor een groot stuk je levensstijl. Maak het jezelf en je medewerkers zo eenvoudig en aangenaam mogelijk door de omgeving zo aan te passen dat gezond leven vanzelfsprekend wordt. Dit gaat over licht, lucht, ruimte, geur, biophilic design, accoustic privacy en nudging.

Ergonomisch nadenken over de omgeving geeft plezier en positieve resultaten op lange termijn, voor kantoorwerk, productiewerk of voor mensen die veel onderweg zijn. 

Pijler 6
Kracht van positief denken

Gezondheid is iets heel dynamisch! Onze fysieke en sociale gezondheid hangt samen met ons mentaal welbevinden. Hoe goed zit jij in je vel? Hoe verhoog jij jouw zelfbewustzijn en zelfreflectie? Waardoor je ook meer in verbinding komt met jezelf én met anderen!

Hoe meer veerkrachtig je bent, hoe meer beschermend en herstellend jij leert omgaan met jouw mentaal welbevinden. Herstellend door positief denken te stimuleren, de geest in een lerende spiraal te brengen en de geest (tijdig) tot rust te brengen.

Beschermend door in te zetten op positieve emoties en te werken aan verbinding met jezelf en anderen.

Pijler 7
Werken in verbinding

Iedereen wil ergens bij horen. Werk verbindt mensen. Deze verbondenheid kan je vergroten door  mensen verbindende of geweldloze communicatie te leren. Door hen beter als team te laten samenwerken.

Door teamcoaching krijg je een gezonde teamdynamica, en dat is in vele gevallen de beste stap naar meer gezondheid en welbevinden op de werkvloer. Stap voor stap zorg je voor echt vertrouwen, voor openheid, voor meer duidelijkheid. Zich kwetsbaar openstellen zorgt juist voor sterkere groepsgeest. Zo kan iedereen meer handelen vanuit authenticiteit en stappen zetten naar echte bevlogenheid.  

Goede feedback is een  geschenk, waardoor je organisatie meer en meer evolueert naar een lerende organisatie die sterker staat in deze snel veranderende wereld. Samen de blik richten op gemeenschappelijke doelen, samen leren en steeds beter worden creëert het wij-gevoel dat we zo nodig hebben

WW 7 pijlers_formaat klein

Iederéén zich goed laten voelen op het werk?

Zet in op fysiek én mentaal gezonde werknemers. Download de whitepaper ‘In 5 stappen naar een Whealthy Workplace’.

Iederéén zich goed laten voelen op het werk?

Zet in op fysiek én mentaal gezonde werknemers. Download de whitepaper ‘In 5 stappen naar een Whealthy Workplace’.

Bedankt voor je gegevens! Veel werkplezier in je Whealthy Workplace.