• (Virtuele) leertrajecten

(Virtuele) leertrajecten

Voor sommige uitdagingen heb je meer dan één sessie nodig. Bovendien is het ook fijn om steun te krijgen van lotgenoten die dezelfde spreekwoordelijke berg als jou op moeten. Een rookstop is er zo een, of beginnen met lopen. Voor dat soort uitdagingen organiseren we trajecten van een aantal weken.
IMG_9708

Traject "Employee Recharge Programma"

In dit 10-weken online coaching traject, krijg je een framework aangereikt en vooral veel concrete tips, tricks en opdrachten rond de 7 gezondheidspijlers die jouw vitaliteit mee bepalen. Daarnaast wordt ook de nodige aandacht besteed aan work-life integratie om jou de tools aan te bieden om al die balletjes gebalanceerd in de lucht te houden.

Traject "Healthy Back"

In dit 12-weken online coaching traject, wordt gestart met een functionele screening ifv rugklachten.

Onmiddellijk daarna, krijg je een op maat gemaakte oefenbundel met gerichte oefeningen om zwakke spierketens te versterken en overactieve (te gespannen) spiergroepen te stretchen (op basis van de compensaties uit de squat analyse).

Nadien krijg je gedurende 12 weken elke week een mail met praktische info, tips en tricks in functie van een gezondere en sterkere rug. Je hebt direct toegang tot een online platform waar je alle nodige info, beweegvideo’s, e-learnings, …. kan bekijken. Er kan optioneel gekozen worden voor individuele coaching of opvolging tussendoor.

shutterstock_64267285
shutterstock_161522798

Traject "Start To Run"

Dit is een traject van 12 weken. In eerste instantie krijgen alle medewerkers een e-mail met de vraag (en enthousiaste oproep) of ze willen deelnemen aan het Improve Your Run traject. Wanneer de deelnemers zich aangemeld hebben, volgt een 1ste Kick-Off Workshop waarin we het trainingsschema (in de huisstijl van het bedrijf) overhandigen en waarbij we de nodige uitleg geven om hiermee aan de slag te gaan. Nadien staan er nog 3 workshops gepland die gespreid worden over deze 12 weken:

  • Looptechniek
  • Blessurepreventie
  • Voeding & Sport

Het doel van dit traject is dat de deelnemers 5 km of ongeveer 30 minuten kunnen lopen na 12 weken.

Traject "Improve Your Run"

Dit is een traject van 12 weken. In eerste instantie krijgen alle medewerkers een e-mail met de vraag (en enthousiaste oproep) of ze willen deelnemen aan het Improve Your Run traject. Wanneer de deelnemers zich aangemeld hebben, volgt een 1ste Kick-Off Workshop waarin we het trainingsschema (in de huisstijl van het bedrijf) overhandigen en waarbij we de nodige uitleg geven om hiermee aan de slag te gaan. Nadien staan er nog 3 workshops gepland die gespreid worden over deze 12 weken:

  • Looptechniek
  • Blessurepreventie
  • Voeding & Sport
Vaak wordt er een challenge gepland op het einde van het traject: Antwerp 10 miles, etc.

shutterstock_150474926
shutterstock_71547358

Traject "Rookstopbegeleiding"

Vanuit zorg voor de gezondheid van de medewerker kan je dit traject aanbieden. Werknemers zullen gezonder zijn, langer leven, minder vaak ziek zijn. Het roken van 1 sigaret tijdens de werktijd staat gelijk met 1 niet-gewerkte dag per jaar. Voor het bedrijf is het wegvallen van de rookpauzes, het positieve imago en vooral het gezondheidsaspect een pure winst op alle niveaus.

Dit is een traject met een duurtijd van 6 – 12 weken. Allereerst volgt een Kick-Off Workshop waarbij medewerkers worden getriggerd om deel te nemen aan de rookstopbegeleiding. Daarna komen de deelnemers op regelmatige tijdstippen samen (6 x) voor een coaching moment van 1 uur. De bedoeling is dat – na dit traject – de deelnemers rookvrij door het leven kunnen gaan.

Traject "Whealthy Mental Flourish"

Ons mentaal kapitaal bestaat uit 4 aspecten: veerkracht, zelfvertrouwen, hoop en optimisme. Bij elk van deze aspecten worden Positieve Psychologie Interventies getraind om die 4 aspecten in werk en leven te verhogen. Hierdoor ga je zowel op draaglast als op draagkracht inzetten. Door net het moeilijke aan te pakken, kan je de curve naar meer positiviteit verschuiven. Zo verhoog je je veerkracht omdat je een positievere mindset zal ontwikkelen, je je aandacht meer zal kunnen focussen en beter leert om te gaan met emoties en stress.

Dit traject bestaat uit een opeenvolging van 4 in elkaar grijpende workshops die je de vaardigheden zullen aanleren. In dit langere traject heb je de gelegenheid om het geleerde tussentijds echt in de praktijk te brengen, te oefenen en hierop feedback te krijgen. Om mentale gezonde gewoontes te kweken is er veel herhaling nodig, en de inzichten verdiepen zich in de loop van de training. Deze begeleiding faciliteert deze evolutie voor jou en je medewerkers.

shutterstock_108406256
shutterstock_225967027 (1)

Traject "Whealthy Mental Training"

Dit is DE basistraining in aandacht van 6 x 2, 5uur. In deze opleiding worden zowel kalmtemeditaties als inzichtsmeditaties getraind. Deze oefeningen zijn stress reducerend en zorgen voor een gezonde stresscoping. Ze creëren inzicht in onze conditioneringen, het bewaken van onze grenzen, het stellen van keuzes, het bewuster staan in communicatie. Een mentale fitness om met meer bewustzijn in het leven te staan.

Zo ontstaat groei naar meer (keuze)vrijheid en dragen we op een actieve manier bij aan onze gezondheid en levenskwaliteit. Er zijn audiobestanden en naslagwerk beschikbaar om thuis aan de slag te gaan.

Dankzij de sportieve samenwerking met het enthousiaste team van Springbok Coaching zijn we er met Altachem in geslaagd om het AltaFit Programma succesvol af te ronden. Met leuke, verfrissende initiatieven hebben de flexibele Springbok Coaches gezorgd voor een breed gedragen commitment, dat bijdraagt tot verhoogde gezondheid en het algemene welzijn van al onze medewerkers.

Jean-Marie Poppe, Managing Director, Altachem

Zin om te springen?

Springbok Coaching

Ontvang onze nieuwsbrief

icon-angle icon-bars icon-times