• Mentale analyses

Mentale analyses

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We testen dus ook de mentale fitheid met de MAS Test (Mentale Adaptatie Score) en/of met de MAAS Test (Mindful Attention Awareness Scale). Deze testen geven de mogelijkheid om op tijd in te grijpen in je levensstijl en aan effectief stressmanagement te doen.
MAS Foto IV

MAS Test

De MAS (Mentale Adaptatie Score), gemeten in het bloed, is een objectieve, zeer eenvoudig te interpreteren kleurscore. De score geeft jouw mentale fitheid weer en de adaptatie aan de dagelijkse stress. Via de kleurscore wordt duidelijk of je nood hebt aan bepaalde acties.

Zo kan je op tijd ingrijpen door je levensstijl aan te passen en ervoor zorgen dat de balans terugkeert. De MAS wordt ingedeeld in kleurzones die elk een ander risico op chronische stress en stressklachten weergeven.

MAAS Test

De MAAS Test (Mindful Attention Awareness Scale), is een inzichtrijke en gevalideerde 15-vragenreeks (Brown, Ryan, 2003).

We leven vaak op automatische piloot of zijn druk bezig met multitasking: fysiek aanwezig, maar met onze aandacht ergens anders. Deze test is de ideale start om een traject rond mentaal welzijn aan te vatten. Hoge scoorders op deze test hebben:

  • Meer positief affect, een sterkere gevoeligheid voor positieve ervaringen, meer vitaliteit,
    levensvervulling, zelfvertrouwen, optimisme en een sterkere zelfverwezenlijking.
  • Minder (sociale) angst, piekergedrag, geneigd om te ‘verdwijnen’ in hun hoofd, minder
    emotionele of cognitieve instabiliteit, minder stressgevoelig.
MAS Foto IV

Dankzij de samenwerking met Springbok kunnen we onze collega's beetje bij beetje leren dat een goede gezondheid afhangt van heel wat verschillende elementen (slaap, stress, voeding, beweging, etc.). Elke collega die - dankzij de professioneel onderbouwde tips - een stap(je) zet naar een gezonder leven, is voor ons en de collega in kwestie een grote winst.

Jürgen Boone, Office Manager, Entrio

Zin om te springen?

Springbok Coaching

Ontvang onze nieuwsbrief

icon-angle icon-bars icon-times