• Fysieke analyses

Fysieke analyses

Bewustwording is een cruciale factor om de medewerking van werknemers te verkrijgen. We creëren dat bewustzijn door fysieke & mentale analyses uit te voeren. De VITACHECK én/of de lactaattest, zijn ideaal om het startpunt van het individu te meten, en ideaal als opvolgingstest voor sporters die hun conditionele mogelijkheden willen opvolgen.

VITACHECK

De VITACHECK is een onmisbaar element in het programma om bewustwording en betrokkenheid te creëren en de medewerkers echt te motiveren om deel te nemen.

Elke deelnemer krijgt een fysieke screening op lichaamssamenstelling, uithouding, kracht, lenigheid en functionele bewegingsscreening (samen 10 testen). Vervolgens krijgt de deelnemer een individueel rapport met vergelijking tussen leeftijds- en geslachtsgenoten.

Wanneer alle deelnemers hun VITACHECK hebben gekregen, worden de resultaten globaal teruggekoppeld naar de focusgroep.

Optioneel kan er gekozen worden voor een workshop ‘MyVITACHECK & Nu”.

Lactaattest

Een lactaattest is een test met een progressieve belasting waarbij de hartslag, snelheid, eventueel wattage en lactaat gemeten worden gedurende de inspanning (lopen of fietsen). 

Deze test is geschikt om het startpunt van het individu te meten, en ideaal als opvolgingstest voor sporters die hun conditionele mogelijkheden willen opvolgen.

De afname van een lactaattest duurt ongeveer 1 uur. Na de test krijgt de deelnemer een rapport, waarbij de resultaten besproken worden.

shutterstock_135748937

Dankzij de laagdrempelige en enthousiaste aanpak van het team van Springbok zien we gedragsverandering bij onze medewerkers inzake een gezonde levensstijl. Jaar na jaar inspireert Springbok ons bij het uitwerken van ons Wellbee-ium project. Ook medewerkers die aanvankelijk niet zo overtuigd waren, krijgt Springbok toch over de streep. Dit draagt bij tot het algemeen welzijn van alle Ingenium medewerkers.

Ellen Dhaese, HR Manager, Ingenium

Zin om te springen?

Springbok Coaching

Ontvang onze nieuwsbrief

icon-angle icon-bars icon-times