• Ergonomische werkplekanalyse

Ergonomische werkplekanalyse

Wil je je werkplek ergonomisch verbeteren? Dan start je best vanuit een ergonomische werkplekanalyse. Onze ergonoom komt bij jullie organisatie langs en doet een rondgang langs de verschillende werkposten in directe interactie met de medewerkers. Productie en/of kantoormedewerkers krijgen persoonlijke uitleg en directe aanpassingen aan hun omgeving voor wat er onmiddellijk kan opgelost worden. Ook specifieke facilitaire adviezen en richtlijnen naar gedragsveranderingen worden gegeven in een rapport om ook een duurzaam resultaat te hebben.
shutterstock_135033404

Kantoormedewerkers

Wanneer de werknemer stil zit of in alle rust werkt, is het belangrijk dat hij dit in goede omstandigheden doet. Zitcomfort, scherminstellingen, een goede lichaamshouding,… zijn hierbij belangrijke factoren.

Een goede houding helpt klachten aan het bewegingsapparaat te voorkomen en draagt bij aan het algemeen welbevinden van de medewerkers.

Productiemedewerkers / Winkelbedienden

Wanneer de medewerker fysieke arbeid verricht, is het belangrijk dat dit in de beste ergonomische omstandigheden gebeurt. Via filmpjes en foto’s, en door in gesprek te gaan met de werknemer, worden de posten zo optimaal mogelijk ingericht. Daarbij is het belangrijk de goede technieken aan te leren om uw collega’s te beschermen tegen blessures.

Ergoscan1

De Springbok Coaches slagen erin mensen uit de klassieke werkcontext te halen en tillen hen met brio op naar een ander niveau. De fysieke screening van de deelnemers gebeurt professioneel en met respect voor het individu. We slaagden erin om een aanzienlijk aantal medewerkers te enthousiasmeren en engageren om te werken aan een meer actieve en gezonde levensstijl. We ontvingen zeer veel positieve reacties.

John Lewis, Training & Communication Manager, Renmans

Zin om te springen?

Springbok Coaching

Ontvang onze nieuwsbrief

icon-angle icon-bars icon-times