• Blog
  • Diederik Joukes vervoegt de Springbok-kudde

19 december 2018

Diederik Joukes vervoegt de Springbok-kudde

Met Diederik Joukes haalt Springbok Coaching een nieuwe topper aan boord.
Torfs - 20210916 - 15.42.54 - 1A702651 - © MORREC

Organisaties begeleiden bij het uittekenen en realiseren van een duurzaam gezondheids- en bewegingsbeleid op het werk, dat is de missie van Springbok Coaching. Gezien het groeiend succes, versterkt Springbok Coaching haar rangen met Diederik Joukes als medeaandeelhouder.

Springbok Coaching begeleidt jaarlijks heel wat organisaties bij het uittekenen van een duurzaam gezondheids- en bewegingsbeleid. Bedrijven uit alle sectoren, groot en klein, kunnen beroep doen op hun diensten. Zowel strategisch als operationeel staat Springbok Coaching organisaties bij om een fysiek welzijnsbeleid op poten te zetten dat afgestemd is op hun noden, doelgroepen, behoeften én budget. Met een doordachte en gefaseerde methodiek waarbij alle stakeholders worden betrokken: leidinggevenden, medewerkers uit alle echelons, (externe) preventiediensten en andere externe partijen. Tot zelfs klanten! Maatwerk én een flinke dosis ‘human touch’ staan centraal.

Springbok Coaching boekte het afgelopen jaar mooie resultaten. Naast heel wat tevreden bedrijfsleiders, HR-managers en werknemers die deelnamen aan de verschillende programma’s, stevent het jonge bedrijf af op een omzetstijging van meer dan 40% in 2018.

Gezien de stijgende vraag naar welzijnsprogramma’s op het werk, wil Springbok Coaching klaar zijn om hierop een antwoord te bieden. Daarom stapt Diederik Joukes als medeaandeelhouder aan boord. Met hem halen de huidige aandeelhouders, Barbara Torfs en oprichter Brecht Buysschaert, een echte topper in huis.

Als master Lichamelijke Opvoeding, KU Leuven 1990, legde Diederik een succesvol parcours af in de farmaceutische sector. Vanuit gevarieerde en in verantwoordelijkheid opklimmende sales en marketing posities, ging zijn parcours naar business unit director en lid van het directiecomité. Diederik stond bekend als een menselijke people manager en als strateeg. Hij heeft ervaring van binnenuit wat er leeft in competitieve bedrijven.

Net zoals zijn medevennoten Brecht en Barbara knoopte ook Diederik begin 2017 terug aan met zijn passie voor gezondheid en beweging en richtte zijn eigen bedrijf op. Zo werden de Embrace Yourself programma’s geboren. Deze programma’s stellen het duurzaam aanleren van gezonde gewoonten centraal. Via dat pad kwam hij zijn studiegenote Barbara Torfs opnieuw tegen. Ze zaten meteen op dezelfde golflengte en realiseerden dat ze dezelfde missie willen uitdragen. Na maanden van samenwerking met het hele team werd het steeds duidelijker dat dat nog veel beter zou gaan als ze de handen ook structureel in elkaar zouden slagen.

Vanaf 1 januari 2019 gaat Diederik aan de slag als medezaakvoerder, projectmanager én corporate wellbeing coach met ruime expertise in duurzame gedragsverandering, aandachtstraining, ademhaling, rust en relaxatie.
Met zijn ervaring op verschillende vlakken, is Diederik een grote aanwinst voor het team en de klanten van Springbok Coaching. De programma’s van ‘Embrace yourself’ worden mee opgenomen in het aanbod van Springbok Coaching.

Dankzij de laagdrempelige en enthousiaste aanpak van het team van Springbok zien we gedragsverandering bij onze medewerkers inzake een gezonde levensstijl. Jaar na jaar inspireert Springbok ons bij het uitwerken van ons Wellbee-ium project. Ook medewerkers die aanvankelijk niet zo overtuigd waren, krijgt Springbok toch over de streep. Dit draagt bij tot het algemeen welzijn van alle Ingenium medewerkers.

Gerelateerde artikels

14 maart 2024

De onderschatte waarde van dagdromen…

Leïla Minten, Whealthy coach bij Springbok Coaching, licht voor ons in dit artikel toe waarom rustmomenten zo belangrijk zijn om in te bouwen doorheen de dag.Springbok Coaching begeleidt organisaties in het uitbouwen van structurele en duurzame initiatieven gebaseerd op een sterk welzijn-en gezondheidsbeleid, want we weten dat gezonde werknemers (in lichaam en geest) het kloppend hart vormen van elke organisatie.
08 februari 2024

Verbinding op het werk: een gids voor échte connecties

Welkom in de wonderbaarlijke wereld van het werk in 2024, waar de grootste uitdaging niet het halen van deadlines is, maar echte verbinding vinden met je collega’s. In een tijdperk waar GIFs en memes onze ‘diepe’ gesprekken vormen, wil ik jullie meenemen om eens te kijken hoe we de connectie kunnen herstellen. En ja, dit zal ook lukken zonder Wifi of 4G verbinding.

Gerelateerde workshops