• Blog
  • Diederik Joukes vervoegt de Springbok-kudde

19 december 2018

Diederik Joukes vervoegt de Springbok-kudde

Met Diederik Joukes haalt Springbok Coaching een nieuwe topper aan boord.
Torfs - 20210916 - 15.42.54 - 1A702651 - © MORREC

Organisaties begeleiden bij het uittekenen en realiseren van een duurzaam gezondheids- en bewegingsbeleid op het werk, dat is de missie van Springbok Coaching. Gezien het groeiend succes, versterkt Springbok Coaching haar rangen met Diederik Joukes als medeaandeelhouder.

Springbok Coaching begeleidt jaarlijks heel wat organisaties bij het uittekenen van een duurzaam gezondheids- en bewegingsbeleid. Bedrijven uit alle sectoren, groot en klein, kunnen beroep doen op hun diensten. Zowel strategisch als operationeel staat Springbok Coaching organisaties bij om een fysiek welzijnsbeleid op poten te zetten dat afgestemd is op hun noden, doelgroepen, behoeften én budget. Met een doordachte en gefaseerde methodiek waarbij alle stakeholders worden betrokken: leidinggevenden, medewerkers uit alle echelons, (externe) preventiediensten en andere externe partijen. Tot zelfs klanten! Maatwerk én een flinke dosis ‘human touch’ staan centraal.

Springbok Coaching boekte het afgelopen jaar mooie resultaten. Naast heel wat tevreden bedrijfsleiders, HR-managers en werknemers die deelnamen aan de verschillende programma’s, stevent het jonge bedrijf af op een omzetstijging van meer dan 40% in 2018.

Gezien de stijgende vraag naar welzijnsprogramma’s op het werk, wil Springbok Coaching klaar zijn om hierop een antwoord te bieden. Daarom stapt Diederik Joukes als medeaandeelhouder aan boord. Met hem halen de huidige aandeelhouders, Barbara Torfs en oprichter Brecht Buysschaert, een echte topper in huis.

Als master Lichamelijke Opvoeding, KU Leuven 1990, legde Diederik een succesvol parcours af in de farmaceutische sector. Vanuit gevarieerde en in verantwoordelijkheid opklimmende sales en marketing posities, ging zijn parcours naar business unit director en lid van het directiecomité. Diederik stond bekend als een menselijke people manager en als strateeg. Hij heeft ervaring van binnenuit wat er leeft in competitieve bedrijven.

Net zoals zijn medevennoten Brecht en Barbara knoopte ook Diederik begin 2017 terug aan met zijn passie voor gezondheid en beweging en richtte zijn eigen bedrijf op. Zo werden de Embrace Yourself programma’s geboren. Deze programma’s stellen het duurzaam aanleren van gezonde gewoonten centraal. Via dat pad kwam hij zijn studiegenote Barbara Torfs opnieuw tegen. Ze zaten meteen op dezelfde golflengte en realiseerden dat ze dezelfde missie willen uitdragen. Na maanden van samenwerking met het hele team werd het steeds duidelijker dat dat nog veel beter zou gaan als ze de handen ook structureel in elkaar zouden slagen.

Vanaf 1 januari 2019 gaat Diederik aan de slag als medezaakvoerder, projectmanager én corporate wellbeing coach met ruime expertise in duurzame gedragsverandering, aandachtstraining, ademhaling, rust en relaxatie.
Met zijn ervaring op verschillende vlakken, is Diederik een grote aanwinst voor het team en de klanten van Springbok Coaching. De programma’s van ‘Embrace yourself’ worden mee opgenomen in het aanbod van Springbok Coaching.

Dankzij de laagdrempelige en enthousiaste aanpak van het team van Springbok zien we gedragsverandering bij onze medewerkers inzake een gezonde levensstijl. Jaar na jaar inspireert Springbok ons bij het uitwerken van ons Wellbee-ium project. Ook medewerkers die aanvankelijk niet zo overtuigd waren, krijgt Springbok toch over de streep. Dit draagt bij tot het algemeen welzijn van alle Ingenium medewerkers.

Ellen Dhaese, HR Manager, Ingenium

Gerelateerde artikels

08 november 2022

De verbindende kracht van de pure natuur

Aan de hand van meerdaagse natuurexpedities in de pure natuur van de Ardennen, Ardèche en Zweeds Lapland begeleiden we de zoektocht naar de échte connectie met jezelf en een sterkere teamdynamica. Een zeer mooie verrijking van ons bestaande zelfzorg en team coaching aanbod.
20 oktober 2022

In 5 stappen naar meer welzijn op het werk

Om een whealthy workplace te creëren, is een goed gestructureerde welzijnsaanpak van groot belang. Eenvoudig, efficiënt, maar wel gebaseerd op de juiste data. Van wat er leeft in je organisatie, bijvoorbeeld. Wat je sterke punten zijn, en waar je kan verbeteren. Hoe je dat te weten komt? Door de behoeftes van je team in kaart te brengen. Alleen zo kunnen je losse acties evolueren naar een onderbouwd welzijnsbeleid – en meer welzijn op het werk.

Gerelateerde workshops

Whealthy Workplaces Kopenhagen

Tijdens deze driedaagse studiereis naar Kopenhagen worden alle traditionele inzichten over gezondheid op de werkvloer stevig door elkaar geschud.