• Zorg Voor Zelfzorg

Zorg Voor Zelfzorg

Voorjaar 2022, Affligem (België)
Het programma “Zorg Voor Zelfzorg” is ontwikkeld om leidinggevenden en mensen uit de zorg te helpen bij het opladen van hun eigen batterijen en het bewaken van hun eigen grenzen.
Foto II

Leidinggevenden en mensen uit de zorg, hebben doorgaans kwaliteiten die hen in staat stellen om te zorgen voor anderen. Ze hebben oog voor de mensen uit hun team en willen het beste in hen naar boven halen. Vaak hebben zij het moeilijker met zelfzorg, met het opladen van hun eigen batterijen en het bewaken van hun eigen grenzen. Omdat vitaal, energiek en gemotiveerd blijven, een basisvoorwaarde is om er echt te kunnen zijn voor je team, is het nodig om aandacht te besteden aan de vaardigheid van zelfzorg. Tijdens dit krachtig change-traject streven we naar duurzame (gedrags-)verandering.

Tijdens dit leiderschapsprogramma leer je:

Dag 1: donderdag 21/04/2022 van 09:00 – 17:00 uur

RELATIE MET JEZELF: Oefenen in aandacht & Doelen bepalen

We oefenen basistechnieken om meer in contact te komen met onszelf.
• Leren voelen: Wat heeft mijn lichaam nodig?
• Leren observeren van eigen gedachten en gevoelens: Wat speelt er?

Op deze manier krijgen deelnemers een beter zicht krijgen op hun huidige situatie: Hoe gaat het nu echt met mij? Wat wil ik anders? Hoe ga ik dit aanpakken?

Dag 2: donderdag 12/05/2022 van 09:00 – 17:00 uur

RELATIE MET JEZELF: Loslaten en laten groeien

Tijdens een dag op locatie in de natuur, staan we stil bij het thema ‘loslaten’. Controle willen houden en bepaalde zaken, gewoonten of overtuigingen moeilijk kunnen loslaten, is een veelvoorkomende hindernis bij het versterken van zelfzorg. Daarom nemen we de tijd om van naderbij te bekijken wat zelfzorg in de weg zit. Nadat we op deze manier ruimte gecreëerd hebben, gaan we op zoek naar nieuwe, gezondere gewoonten en overtuigingen.

Dag 3: donderdag 09/06/2022 van 09:00 – 13:30 uur

In de derde sessie maken we de inspiratie opgedaan in de vorige groepssessie concreet. We gaan op zoek naar concrete strategieën. We zetten inzichten om in acties die deelnemers kunnen inbouwen in hun dagelijks leven.

• Transfer maken: Hoe pas ik dit toe in mijn dagelijks leven en werk?
• Duurzame verandering: Blijvende aandacht en ruimte voor zelfzorg.

Online sessie: donderdag 07/07/2022 van 09:30 – 11:00

Na 5 weken spreken we opnieuw digitaal af met de hele groep om te evalueren hoe de implementatie in de praktijk verloopt. Waar zijn mensen trots op? Wat zijn ‘best practices’ die ze graag delen? Waar willen ze hun aandacht verscherpen?

• Follow up: Evaluatie van implementatie
• Terug connectie maken met de groep
• Motivatie + accountability versterken

Wat leer je in dit programma en is dit iets voor mij?

Op donderdag 24/03/2022 om 20 uur organiseren we een gratis info-sessie.

Praktisch

Deelnemers

Maximum 12

Doelgroep

Leidinggevenden, en iedereen die op een bepaalde manier zorg draagt voor anderen in zijn/haar job en zelfzorgvaardigheden wil versterken.

Jouw investering

€ 1 125 excl. BTW

Trainers

Diederik Joukes

Managing Partner, Senior Health & Wellbeing Consultant

Evelien Torfs

Mindfulness Trainer, Gewoonweg Zijn

Dit leiderschapsprogramma is reeds voorbij...