• Whealthy Workplaces

Whealthy Workplaces

Donderdag 08/12/2022 - Vrijdag 09/12/2022, Lochristi (België)
Een structureel ‘whealthy’ management op de werkvloer vindt stilaan zijn weg. Vooraanstaande organisaties investeren al volop in deze mix van gezondheid, welzijn en weelde. Voor veel werkplekken is dit proces nog onbestaande of beperkt tot eenmalige initiatieven. Het is onze ambitie en droom om van whealthy, de norm te maken. Een echte no brainer voor werkgevers en leiders met een duurzame groeimindset.
Breakfast session BRYC

Deze highlevel opleiding biedt een degelijk strategisch kader om aan de slag te gaan met het “human capital” in jullie organisatie. De opleiding biedt meerwaarde naar “healthy business”, met aandacht voor meer employee engagement, selfmanagement bij medewerkers en de structurele aanpak op het niveau van de organisatie.

Tijdens deze opleiding worden de fundamenten van een doordacht welzijns- en gezondheidsbeleid bloot gelegd, met ruimte voor het delen van kennis en ervaringen tussen de deelnemers onderling.

Er worden tools aangereikt om te werken aan een fitte levensstijl van mensen als basisfundament voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Daarbij komen de topics beweging, voeding, stress & veerkracht, slaap, positieve mindset, verbindende communicatie & omgevingsfactoren aan bod.

Tijdens deze tweedaagse masterclass gaan we in op:

 • Whealthy Workplaces: Waarom?
 • Whealthy Workplaces: De innoverende visie
 • Whealthy Workplaces: Stappenplan
  Stap 1: Afstemmen en connecteren
  Stap 2: Meten is weten
  Stap 3: Design en planning
  Stap 4: Promoten en onderhouden
  Stap 5: Evalueren en optimaliseren
 • Whealthy Workplaces: Inspiratie vanuit de praktijk
Picture2

Enthousiaste reacties van de deelnemers van onze vorige Masterclass

groepsfoto

De Masterclass Whealthy Workplaces was van TOP-niveau, zeer leerrijk, onderbouwd én praktisch. Mijn verwachtingen werden geheel ingelost. Ik ben naar huis gegaan met praktische tools en tips om mijn bestaand welzijnsactieplan te fine tunen, gaande van kleine sensibiliserende gezondheidsacties tot gevorderde welzijnsactiviteiten, hoe meetbare KPI’s opstellen enz. volgens een duidelijk gestructureerd strategisch implementatiemodel. De opleiding bracht me ‘zingeving’, maar vooral ook ‘goesting’ om er verder iets mee te doen. Brecht en Diederik zijn 2 boeiende, inspirerende, authentieke sprekers die veel ruimte laten voor interactie, passie hebben voor hun vak en lesgeven volgens het principe “leading by example” doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen. Echt waardevol!”

Ilka Mosselmans, Deskundige Organisatieontwikkeling, Lokaal Bestuur Beersel

Dankzij de Masterclass weet ik heel goed hoe Springbok verandertrajecten rond welzijn in bedrijven aanpakt. Het heeft voor mij veel helderheid gegeven over wat er allemaal bij komt kijken. De oprechte passie en toegankelijkheid van Diederik en Brecht zijn een verademing en zorgden voor twee aangename dagen die voorbij zijn gevlogen. Doordat het met een kleine groep doorging, was er veel ruimte voor interactie en konden we van elkaar leren.

Silke Van de Leur, Zelfstandig Wellbeing Consultant

Ik schreef me in voor deze masterclass als voorbereiding om een well-being beleid uit te werken voor Nipro. Tijdens de 2daagse nemen Brecht en Diederik je helemaal mee in hun visie rond welzijn en krijg je praktische tips & tricks waar je concreet mee aan de slag kan.
Deze opleiding heeft me vooral structuur geboden waarmee we onze welzijnsinitiatieven kunnen bundelen in een coherent geheel. Bovendien heeft hun enthousiasme me persoonlijk ook een enorme boost gegeven. Tijdens de masterclass is er ook tijd om ideeën uit te wisselen met de andere deelnemers en er wordt ruimte voorzien om de theorie meteen om te zetten naar je eigen concrete situatie. Je verlaat deze 2daagse dan ook met veel inspiratie, ideeën én goesting!”

Marjan Vreven, Talent Manager, Nipro Europe

Dankzij de Masterclass Whealthy Workplaces van Springbok Coaching heb ik nu een duidelijk, efficiënt en structureel plan van aanpak om wellbeing & health bij mijn werkgever te introduceren en implementeren. Brecht en Diederik ademen wellbeing en health, werken zeer inspirerend, en geven je tevens een hele reeks aan tips & trics. Je krijgt ook de tijd en ruimte om aan je eigen case te werken, die je dan kan aftoetsen bij Brecht en Diederik, en de rest van de deelnemers. Een enorm nuttige oefening. Nu, nog meer dan voordien, ben ik ervan overtuigd dat elke werkgever het welzijn en de gezondheid van zijn werknemer als top prioriteit op de agenda moet zetten.

An Bogaerts, Personal Assistant, Exmar

Het lezen van het boek ‘Whealthy Workplaces’ van Brecht Buysschaert was een eye-opener voor mij. Vooral het inzicht dat welzijn en gezondheid voor je medewerkers een belangrijke strategische keuze is. Je kan maar zorg dragen of je inzetten voor iemand anders, wanneer je zelf goed in je vel zit. Als beleidscoördinator hulp- en dienstverlening aan gedetineerden in de gevangenis van Dendermonde ben ik vanuit mijn functie in eerste instantie gefocust op onze doelgroep. Maar meer en meer merkte ik dat ik bezig ben met zaken die te maken hebben met de medewerkers, en meer bepaald met hun welzijn. We werken immers in een specifieke context, waar zorg dragen voor mekaar (fysiek en mentaal) erg belangrijk is. Deze opleiding gaf me nog meer inzichten, handvaten, aanknopingspunten en duwtjes in de rug om hier verder en meer expliciet op in te zetten, zowel binnen de gevangeniscontext als binnen mijn eigen organisatie. Iedere manager, stafmedewerker, directeur of teamverantwoordelijke zou deze opleiding moeten volgen. Laten we met z’n allen verder bouwen aan nog meer whealthy workplaces!

Annelies Jans, Beleidscoördinator Hulp- en dienstverlening aan gedetineerden, Gevangenis Dendermonde, Agentschap Justitie en Handhaving

Praktisch

Deelnemers

Maximum 12

Doelgroep

Leidinggevenden, Health & Wellbeing Ambassadeurs, Preventieadviseurs, etc.

Jouw investering

 • € 795 excl. BTW (incl. catering – excl. overnachting) (-25% korting 2de deelnemer van hetzelfde bedrijf)
 • Social profit: € 495 excl. BTW (incl. catering – excl. overnachting)
 • Non-profit: € 495 excl. BTW (incl. catering – excl. overnachting)

Trainers

Brecht Buysschaert

Founding & Managing Partner, Senior Health & Wellbeing Consultant

Diederik Joukes

Managing Partner, Senior Health & Wellbeing Consultant

Schrijf je in

Ik heb interesse in deze masterclass!

Vul hieronder jouw gegevens in. We contacteren je snel!