• 7 pijlers van een whealthy levensstijl

7 pijlers van een whealthy levensstijl

Vrijdag 6 mei 2022 – Vrijdag 1 juli 2022 (telkens van 13 tot 14 uur - via Zoom)
In een achtdelige webinarreeks neemt ons Springbok-team je mee op de spannende ontdekkingsreis die een whealthy levensstijl is. Iedere vrijdag van mei en juni, gratis en voor niks.
Picture1

Zeven is een getal dat tot de verbeelding spreekt. Zeven zeeën, zeven schoonheden, zeven dwergen… De lijst is eindeloos. En die wordt nu aangevuld met Springboks zeven pijlers voor een fitte gezonde levensstijl! Sommige zijn vanzelfsprekend – genoeg bewegen of gezond eten – en aan andere had je misschien niet eens gedacht.

In een achtdelige webinarreeks neemt ons Springbok-team je mee op de spannende ontdekkingsreis die een whealthy levensstijl is. Iedere vrijdag van mei en juni. Gratis en voor niks.

Enneuh… je hoeft je geen zorgen te maken. Het wordt geen verhaal van niks mag en alles moet. We houden het leerrijk, laagdrempelig en vooral plezant. Spring je met ons mee?

Webinar 1: Meer bewegen

Vrijdag 6 mei 2022 van 13 tot 14 uur

De mens is gemaakt om te bewegen. Beweging is de meest efficiënte preventie en het doeltreffendste medicijn. Een wonderpil, het basisfundament van een gezonde levensstijl. En toch komt slechts 50 % van de Westerse bevolking aan de bewegingsnorm. We tonen jou hoe je (samen) veel plezier kan beleven aan bewegen. Samen bewegen werkt verbindend en zorgt voor extra dynamiek en energie! Reden te meer om vooral op het werk dat lange zitten te onderbreken, en mensen het plezier van bewegen te laten ervaren. Los van de mentale voordelen, verminder je door meer en goede beweging bovendien ook nek- en rugklachten. Komaan, move that *ss.

Webinar 2: Gezonder eten

Vrijdag 13 mei 2022 van 13 tot 14 uur

Hart- en vaatziekten, osteoporose, diabetes type 2… Niet alleen de liefde van de man gaat door de maag, ook je conditie komt uit de buik. Wat en hoe je eet, heeft een invloed op je fysieke gezondheid. Dat voeding kan helpen om ziekte op afstand te houden, is algemeen bekend. Maar een evenwichtig en gezond eetpatroon geeft ook energie en verhoogt daardoor je mentale weerbaarheid.

Webinar 3: Beter slapen

Vrijdag 20 mei 2022 van 13 tot 14 uur

Slaap je goed, dan heb je snel het gevoel dat je de wereld aankan. Maar ontzettend veel mensen hebben last van slaapproblemen. Het belang van aandacht voor een goede nachtrust kan dus nauwelijks onderschat worden. En wist je wat? Slaap begint al overdag! Onze activiteiten, voeding en omgevingsfactoren beïnvloeden slaap en die kan je beter leren managen. Eat, move, hydrate, sleep, repeat ;-) 

Webinar 4: (Werk)omgeving

Vrijdag 3 juni 2022 van 13 tot 14 uur

Je omgeving bepaalt voor een groot stuk je levensstijl. In een omgeving die gezond leven faciliteert, wordt het eenvoudiger om dat ook te doen. Maak het jezelf en je medewerkers dus zo aangenaam mogelijk. En dan hebben we het over licht, lucht, ruimte, geur, biophilic design, accoustic privacy en nudging. Ergonomisch nadenken over je omgeving zorgt voor plezier en positieve resultaten op lange termijn. Of het nu gaat over kantoorwerk, productiewerk of voor mensen die veel onderweg zijn.

Webinar 5: Kracht van positief denken

Vrijdag 10 juni 2022 van 13 tot 14 uur

Hoe goed zit jij in je vel? Een belangrijke vraag want je fysieke en sociale gezondheid hangen samen met je mentaal welbevinden. Die mentale gezondheid kan je versterken door je zelfbewustzijn te vergroten en aan zelfreflectie te doen. Door positief denken te stimuleren, de geest in een lerende spiraal te brengen en haar (tijdig) tot rust te brengen. Daardoor creëer je verbinding met jezelf én met anderen! Hoe beter je erin wordt, hoe meer je jouw mentaal welbevinden kan beschermen en herstellen. We’ve got you.

Webinar 6: Stressmanagement

Vrijdag 17 juni 2022 van 13 tot 14 uur

Vallen en opstaan hoort bij het leven. Het is niet hoe vaak je valt, maar vooral: hoe vaak je terug kan opstaan. En daar kan je beter in worden! Door bewust je veerkracht te versterken. Je kracht leren (her)vinden. Zelfzorg geeft je energie om steviger op je benen te staan en sneller recht te veren als het even tegenzit. Key in stressmanagement is je eigen innerlijke balans te kennen. En actief te sturen. Door beter met energievreters om te gaan, voldoende rust en energie-gevende activiteiten, bouw je die veerkracht op.

Webinar 7: Werken in verbinding

Vrijdag 24 juni 2022 van 13 tot 14 uur

Werk verbindt mensen. Laat je hen samen dingen doen en leer je hen beter communiceren, dan vergroot je die verbondenheid alleen maar. Teamwerk is als liefde: een werkwoord. We leren je om als team samen te werken, ieder individu vanuit zijn eigen authenticiteit. De groepsgeest te versterken door je open op te stellen. En op een goede manier feedback te geven. Werkpunten waardoor je organisatie evolueert naar een lerende organisatie die sterker staat in deze snel veranderende wereld. Samen de blik richten op gemeenschappelijke doelen, samen leren en steeds beter worden, creëert het wij-gevoel dat we zo hard nodig hebben.

Webinar 8: Strategic session: health and wellbeing management

Vrijdag 1 juli 2022 van 13 tot 14 uur

Organisaties zetten het welzijn van de medewerker nu echt centraal. Heb je nog wat hulp nodig bij het uitstippelen van een doordacht welzijnsbeleid? Deze laatste bonussessie geeft je tips en tricks over hoe je dit best aanpakt in jouw organisatie. Wat is er belangrijk? Wat zijn de verschillende stappen? Een consultancy-kijkje over wat werkt én wat niet werkt. Met ruimte voor vragen op het einde! Dankzij de hulp van onze Springbok-professionals, kom je in no time tot een gestructureerde aanpak om een duurzaam welzijnsbeleid uit te stippelen.

Praktisch

Deelnemers

Onbeperkt

Doelgroep

Iedereen die graag meer wil leren over een fitte & een gezonde levensstijl, en dit graag wil toepassen in zijn/haar organisatie.

Jouw investering

Gratis

Trainers

Brecht Buysschaert

Founding & Managing Partner, Senior Health & Wellbeing Consultant

Diederik Joukes

Managing Partner, Senior Health & Wellbeing Consultant