• Vitality Activatie Programma’s

Vitality Activatie Programma’s

shutterstock_161522798

Start To Run

Dit is een traject van 12 weken. In eerste instantie krijgen alle medewerkers een e-mail met de vraag (en enthousiaste oproep) of ze willen deelnemen aan het Improve Your Run traject. Wanneer de deelnemers zich aangemeld hebben, volgt een 1ste Kick-Off Workshop waarin we het trainingsschema (in de huisstijl van het bedrijf) overhandigen en waarbij we de nodige uitleg geven om hiermee aan de slag te gaan. Nadien staan er nog 3 workshops gepland die gespreid worden over deze 12 weken:

  • Looptechniek
  • Blessurepreventie
  • Voeding & Sport

Het doel van dit traject is dat de deelnemers 5 km of ongeveer 30 minuten kunnen lopen na 12 weken.  

Improve Your Run

Dit is een traject van 12 weken. In eerste instantie krijgen alle medewerkers een e-mail met de vraag (en enthousiaste oproep) of ze willen deelnemen aan het Improve Your Run traject. Wanneer de deelnemers zich aangemeld hebben, volgt een 1ste Kick-Off Workshop waarin we het trainingsschema (in de huisstijl van het bedrijf) overhandigen en waarbij we de nodige uitleg geven om hiermee aan de slag te gaan. Nadien staan er nog 3 workshops gepland die gespreid worden over deze 12 weken:

  • Looptechniek
  • Blessurepreventie
  • Voeding & Sport
Vaak wordt er een challenge gepland op het einde van het traject: Antwerp 10 miles, etc.

shutterstock_150474926
Torfs - 20210916 - 15.34.31 - 1A702628 - © MORREC

Focus Walk

De focus-walks zijn een lessenreeks van 7 wandelingen. De combinatie van beweging en aandachtstraining is één van de meest effectieve dingen die je kan doen om regelmatig terug in balans te keren.

Healthy Back

In dit 12-weken online coaching traject, wordt gestart met een functionele screening ifv rugklachten.

Onmiddellijk daarna, krijg je een op maat gemaakte oefenbundel met gerichte oefeningen om zwakke spierketens te versterken en overactieve (te gespannen) spiergroepen te stretchen (op basis van de compensaties uit de squat analyse).

Nadien krijg je gedurende 12 weken elke week een mail met praktische info, tips en tricks in functie van een gezondere en sterkere rug. Je hebt direct toegang tot een online platform waar je alle nodige info, beweegvideo’s, e-learnings, …. kan bekijken. Er kan optioneel gekozen worden voor individuele coaching of opvolging tussendoor.

healthy back thinkific
shutterstock_71547358

Rookstopbegeleiding

Vanuit zorg voor de gezondheid van de medewerker kan je dit traject aanbieden. Werknemers zullen gezonder zijn, langer leven, minder vaak ziek zijn. Het roken van 1 sigaret tijdens de werktijd staat gelijk met 1 niet-gewerkte dag per jaar. Voor het bedrijf is het wegvallen van de rookpauzes, het positieve imago en vooral het gezondheidsaspect een pure winst op alle niveaus.

Dit is een traject met een duurtijd van 6 – 12 weken. Allereerst volgt een Kick-Off Workshop waarbij medewerkers worden getriggerd om deel te nemen aan de rookstopbegeleiding. Daarna komen de deelnemers op regelmatige tijdstippen samen (6 x) voor een coaching moment van 1 uur. De bedoeling is dat – na dit traject – de deelnemers rookvrij door het leven kunnen gaan.

Employee Recharge Programma Body/Mind

In dit 10-weken online coaching traject, krijg je een framework aangereikt en vooral veel concrete tips, tricks en opdrachten rond de 7 gezondheidspijlers die jouw vitaliteit mee bepalen. Daarnaast wordt ook de nodige aandacht besteed aan work-life integratie om jou de tools aan te bieden om al die balletjes gebalanceerd in de lucht te houden.
IMG_9708
weetjes-sport-werk

Entrepreneur Recharge Programma Body/Mind

Als mens, ondernemer, ouder, vriend, partner,… zijn we veelbevraagd in een zeer uitdagende context. Wat maakt dat we zo de connectie verliezen met anderen en ook dat méér en méér mensen hierdoor ook de connectie verliezen met zichzelf. De nood aan zelfzorg wordt hierdoor groter én tegelijkertijd onderschat.

Met het entrepreneur recharge coaching programma doe je net dat; zorgen voor jezelf via een individueel blended coaching traject (on/offline) waarin op 7 pijlers wordt ingezet om de vitaliteit te verhogen. Dit vanuit een zeer mensgericht kader, stap per stap, om te evolueren naar je maximale potentieel.

Employee Assistance Programs

Voor de Employee Assistance Programs kan je kiezen voor persoonlijke ontwikkeling. Levenslang leren is voor veel mensen een belangrijke waarde in het leven. Via een persoonlijke coaching, testing en online begeleiding zet je stappen vooruit. In de EAP kan een medewerker kiezen uit 3 thema’s: Move, Food en Mind. Daarnaast is er de keuze tussen een professional en premium pakket.

customer-support-wooden-signpost-four-arrows-help-advice-guidance-sky-background-82273934
shutterstock_151437512

Ambassadeursprogramma's

In de ambassadeursprogramma’s ga je met een groep medewerkers voor een vooropgezet doel. Het aangaan van zo een challenge toont moed en ambitie, proficiat! Het je professioneel laten begeleiden is verstandig en verhoogt je slaagkansen.

Het doel bepalen jullie zelf, dit kan een 10 miles, halve marathon, trailrun zijn, een fietschallenge zoals de Mont Ventoux, Marmotte of Stelvio. Ook het ontwikkelen van gezonde werkgewoonten zoals ochtendrituelen die zowel fysiek als mentaal een impact hebben zijn populair als traject.

Dankzij de sportieve samenwerking met het enthousiaste team van Springbok Coaching zijn we er met Altachem in geslaagd om het AltaFit Programma succesvol af te ronden. Met leuke, verfrissende initiatieven hebben de flexibele Springbok Coaches gezorgd voor een breed gedragen commitment, dat bijdraagt tot verhoogde gezondheid en het algemene welzijn van al onze medewerkers.

Zin om te springen?