• Team Dynamica

Team Dynamica

Teamcoaching

Team OCEAN deep-dive (halve dag)

Wat is het?

Halve dag teamcoaching met een vast team rond het Big 5 model (ook bekend als OCEAN – Openheid, Consciëntieusheid, Extraversie, Altruïsme, Nood aan stabiliteit).

Voor wie?
  • Een team dat aan zelfreflectie wil doen (mijzelf beter begrijpen, mijn teamgenoot beter begrijpen en onze onderlinge samenwerking beter begrijpen).
  • Een team dat wil leren kijken naar haar (onbewuste) patronen.
  • Een team dat wil werken aan de onderlinge dynamieken.
  • Een team dat wil inzetten op efficiëntere samenwerking en onderlinge verbinding.
Hoe?
  • Stap 1: Het hele team vult (individueel) de Big 5 bevraging in (duurt ongeveer 30 minuten).
  • Stap 2: Elk teamlid ontvangt een uitvoerig persoonlijkheidstype rapport en overloopt dit met een Springbok coach (1:1).
  • Stap 3: Springbok brengt alle individuele rapporten samen in één team totaal-overzicht.
  • Stap 4: Springbok teamcoach begeleidt het hele team doorheen de halve dag Teamcoaching waarbij het team ingaat op hun verschillen, vergelijkenissen, sterktes en valkuilen op basis van de 5 niveaus. De Teamcoach doet dit aan de hand van interactieve oefeningen en verbindende methodieken. Het team eindigt de sessies met een concreet actieplan voor zichzelf ter opvolging.

Teamdynamicadag "Vertrouwen"

In deze leuke teamdynamicadag draait alles rond vertrouwen. We starten met teamdynamische oefeningen om bestaande patronen bloot te leggen, gevolgd door een kookdemo doesessie. Samen koken is fun, interessant en creëert vertrouwen.

In de namiddag bekijken we de bestaande patronen en bekijken de nodige ingrediënten van vertrouwen. We stellen de vraag wat we concreet zullen doen om meer vertrouwen te creëren. Dit doen we aan de hand van praktische en teamdynamische opdrachten.
Deze dag gaat idealiter door in een leuke setting in de natuur.

Aan deze dag gaat een intakegesprek vooraf.

shutterstock_145518796
N85_3722

Teamcoachingdag

Op deze Teamcoaching-dag, is het doel het functioneren van het team en de groepsdynamiek te verbeteren. Het functioneren van een team is cruciaal voor het welbevinden en succes. Toch gaat er vaak weinig aandacht naar, terwijl hier meestal de sleutel ligt om een hoger niveau te bereiken.

Dankzij deze trainingsdag kan je als team echt een reuzestap zetten. Het teamwerk, de coördinatie en het functioneren nemen we via teamdynamische oefeningen onder de loep. Patronen die vaak onbewust en ongewild aanwezig zijn, leggen we bloot, bespreken en transformeren we. Wie willen jullie zijn als team? Waarom? Waar sta je nu? Welke obstakels staan in de weg en wat is er voorhanden en nodig om een stap vooruit te zetten? Je stelt een actieplan op voor je team.

Aan deze dag gaat een intakegesprek vooraf.

“Ik had vooraf de nodige reserve. Wat ik goed vond aan de sessies: ze waren heel praktisch, hands-on, met specifieke tips. Ik leerde dat wij als team niet zo slecht bezig zijn; al kan het altijd beter. Neem nu een overleg: daar loont het om expliciet naar ieders mening te vragen.De teamcoach observeert heel goed en speelt erop in. Zij vraagt door en brengt naar boven wat onder de radar zat. Het is nu de uitdaging om niet te vervallen in onze oude modus waar de projecten weer de baas zijn en de dynamiek in het team te blijven bevorderen.”

Zin om te springen?