• Leiderschapscoaching

Leiderschapscoaching

Jouw skills in persoonlijk of coachend leiderschap versterken? Een positieve en ondersteunende werkomgeving creëren voor je medewerkers? Nog beter leren omgaan met uitdagende situaties? Met behulp van de leiderschapscoaching van Springbok leid jij jouw team naar meer groei en succes!

Wat is leiderschapscoaching?

Om een krachtige leider te zijn, is het belangrijk dat je handelt vanuit een balans tussen hoofd, hart en lijf

Bij Springbok leiderschapscoaching richten we ons op de drie dimensies hoofd, hart en lijf met een holistische aanpak. We helpen leiders om gezond te groeien, waarbij zelfkennis en zelfzorg de basis vormen voor productiviteit. Laat leiders groeien en zo een inspirerend voorbeeld zijn. 

Het leiderschapscoachingstraject duurt minimaal 8 halve dagen. We werken met een vast kader en passen dit aan om een traject op maat van de klant te creëren. De coaching kan plaatsvinden op een tijdstip naar keuze, inhouse, bij Springbok Coaching en indien gewenst gedeeltelijk online.

Voor wie is leiderschapscoaching bestemd?

Leiderschapscoaching voor managers, teamleiders en leidinggevenden

Leiderschapscoaching is ideaal voor iedereen die zijn leiderschapsvaardigheden wil versterken. Het helpt je om beter te communiceren, conflicten effectief op te lossen en je team te motiveren tot succes. Of je nu een ervaren leider bent of net begint, deze coaching biedt waardevolle inzichten en tools om je rol met vertrouwen en bekwaamheid te vervullen.

Leidinggevenden vormen de basis voor een gezonde werkcultuur en sterke teamprestaties. Hun welzijn heeft een directe invloed op het succes van hun team en daarmee op de hele organisatie.

Leiderschapscoaching is ideaal voor iedereen die zijn leiderschapsvaardigheden wil versterken.

Klant aan het woord

Ik ben overtuigd dat de aanpak van Springbok Coaching een goed concept is. Leïla die veel energie uitstraalt, heeft dit heel dynamisch gebracht. Ze kan goed luisteren en verstaat de kunst timide mensen te laten praten en veelpraters te laten luisteren. En dat zonder opvallende ingrepen. Ze laat de essentie uit het team zelf opborrelen, meesterlijk. Deze aanpak willen we uitbreiden naar andere teams.

Leiderschapscoaching in vier fases

Voorzie je leiders van de tools en inzichten die ze nodig hebben om impact te maken

Onze leiderschapscoaching bestaat uit vier fases. In elke fase worden de gewenste onderwerpen samengebracht, en we stellen je traject op maat samen op basis van jouw keuzes.

1. Manage jezelf:

Focus op persoonlijke waarden, kernkwaliteiten, behoeften, energiemanagement, grenzen trekken en zelfzorg.

2. Aandacht voor je team:

Evalueren van high-performing teams, bevorderen van psychologische veiligheid, ontwikkelen van teamvisie en vertalen van teamwaarden naar gedrag.

3. Verhoog je impact:

Situationeel leiderschap, het GROW-coaching model, verbindende communicatie en effectieve luistertechnieken.

4. Verbindend leiderschap:

Feedback geven en ontvangen, omgaan met weerstand en conflict, beïnvloeden met de Roos van Leary, en balanceren van job demands and resources.

Elke fase duurt minimaal een halve dag, met een totaal van vier halve dagen voor het volledige traject, aangepast aan de gekozen onderwerpen en beschikbare middelen.

shutterstock_145518796
Teamdynamica III

Wat kost leiderschapscoaching?

Voor anderen zorgen begint met goed voor jezelf zorgen

Onze leiderschapscoaching biedt de flexibiliteit om zowel in groepsverband als individueel te worden gevolgd. Beide trajecten kunnen aangepast worden aan afhankelijk van de gekozen onderwerpen en beschikbare middelen.

GROEPSCOACHING

Alle teamleiders van je bedrijf kunnen samen deelnemen in groepen van maximaal 12 personen. Dit bevordert teamdynamiek en zorgt voor gedeelde inzichten en groei. 

– Investering per fase: €1494 

– Totale investering: €5976 voor het volledige traject

– Investering per persoon: €498 bij 12 deelnemers

INDIVIDUELE COACHING

Voor een meer persoonlijke aanpak is er ook de mogelijkheid tot individuele coaching. Dit biedt een diepere en op maat gemaakte leerervaring.

– Investering: Vanaf €600 per fase

– Totale investering: €2400 voor het volledige traject

Kies de vorm die het beste bij jouw organisatie past en versterk het leiderschap binnen je team.

Onze deskundige leiderschapscoaches

Founding & Managing Partner, Senior Health & Wellbeing Consultant
Managing Partner, Senior Health & Wellbeing Consultant
Partner, Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Partner, Team Coach & Sr. Whealthy Manager
Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Health Coach & Whealthy Manager
Health Coach & Whealthy Manager
Health Coach & Sr. Whealthy Manager
Health Coach
Health Coach
Health Coach
Health Coach & Sr. Whealthy Manager

Onze klanten

De gemeenschappelijke deler van al onze klanten is altijd: ze weten dat werk en gezondheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Iedere vraag tot health coaching wordt door Springbok beantwoord met een traject op maat waarin het geluk en de gezondheid van werknemers centraal staan.

Zin om te springen?

springbok-logo

Ontvang tot 30% subsidie via de kmo-portefeuille van VLAIO. Registratienummer: DV.A238137. Lees meer …

Ontvang onze nieuwsbrief