• Kookworkshops & demo’s

Kookworkshops & demo’s

Kookworkshop: wat is het?
In de kookworkshops gaan we in kleine groep aan de slag met een thema volgens de principes van de “kies voor méér schijf”. Stap voor stap richting het kiezen van méér voedzame voeding helpt je lichaam te ondersteunen richting de meest vitale versie van jezelf. Een kookworkshop is een leuke hands-on manier om het ‘gezondheids-thema’ vast te nemen en meteen ook te gaan implementeren thuis.
Kookworkshop: deelnemers & duur
  • Live: +/- 12 personen per begeleidende coach en naargelang de ruimte het toelaat
  • Online: 20p per begeleidende coach (zoom of teams)
  • Duur: 60 à 90 minuten
Kookdemo: wat is het?

Tijdens een kookdemo kookt een Springbok foodie een heerlijke maaltijd of snack, terwijl er ondertussen veel uitleg wordt gegeven over de ingrediënten. Er wordt gekookt volgens de principes van de “kies voor méér schijf”, gebasseerd op het vaker kiezen voor meer voedzame ingrediënten. Een kookdemo biedt de mogelijkheid om voor grotere groepen een interactieve kook-beleving aan te bieden. Er worden kleine handelingen gevraagd van enkele vrijwilligers. In deze vorm is er meer ruimte voor theoretische ondersteuning, vergeleken met de kookworkshops.

Kookdemo: deelnemers & duur
  • Live: onbeperkt, naargelang de ruimte het toelaat
  • Online: onbeperkt
  • Duur: 60 à 90 minuten
Kookworkshop: thema's

Gezonde apéro en mocktail

We genieten allemaal wel eens van een apéro met vrienden. Als je dit wat gezond wil aanpakken, dan bieden de klassieke ovenhapjes weinig soelaas. We maken in groep een variatie op een aperitief, met het oog op voedzame ingrediënten en een non alcoholisch drankje.

Gezond ontbijt

Leer wat een gezond ontbijt inhoudt en hoe je lang verzadigd kan blijven met voedzame ingrediënten. Met deze recepten kan je ook aan de slag voor enkele dagen, zodat je niet dagelijks in de kookpotten moet roeren.

Gezonde snacks (voor onderweg)

Wanneer je vaak onderweg bent of een lange periode hebt tussen middag-en avondmaal, dan kan je al eens nood hebben aan een tussendoortje. Een koek is niet de meest voedzame keuze. In deze workshop leer je lekkere alternatieven maken!

Gezonde lunch/diner

Een gezonde lunch of diner, dat is best opgemaakt volgens de “kies voor méér schijf”. Hoe je dit omzet in een echte maaltijd, dat leer je gaandeweg in deze workshop. Met échte ingrediënten maken we eenvoudige en smaakvolle maaltijd die je nadien met het gezin kan opeten.

Vegetarische balletjes en burgers

We worden gesensibiliseerd om vaker vegetarisch te eten, zowel voor onze eigen gezondheid als voor de planeet. Daarnaast zijn de alternatieven in de winkel, niet altijd even gezond. In deze workshop leer je je eigen vleesvervangers maken, zodat je voldoende eiwitten op je vegetarische bord kan toveren. Er wordt ook ingezoomd op waarop te letten wanneer je vegetarische burgers/balletjes koopt in de winkel.

Mealprep

Het is vaak een uitdaging om dagelijks vers te eten. Met wat eenvoudige tips & tricks, kan je snel koken voor meerdere dagen. Dat is wat we noemen mealpreppen. Zo heb je ook tijdens je drukke werkweek voedzame maaltijden in de koelkast staan.

Kookdemo: thema's

Gezonde apéro en mocktail

We genieten allemaal wel eens van een apéro met vrienden. Als je dit wat gezond wil aanpakken, dan bieden de klassieke ovenhapjes weinig soelaas. De gezondheidscoach geeft uitleg rond de “kies voor méér schijf” en zoomt in op waarom het belangrijk is méér vers te koken. Ondertussen wordt er een apero en mocktail gemaakt. Indien online kunnen deelnemers het mee maken, indien live, wordt er voldoende gemaakt opdat iedereen kan proeven.

Gezond ontbijt

Leer wat een gezond ontbijt inhoudt en hoe je lang verzadigd kan blijven met voedzame ingrediënten. De gezondheidscoach geeft uitleg rond de “kies voor méér schijf” en zoomt in op waarom het belangrijk is méér vezelrijk te eten. Indien online kunnen deelnemers het thuis maken, volgens het recept dat op voorhand wordt aangeleverd. Indien live, wordt er voldoende gemaakt opdat iedereen kan proeven.

Gezonde snacks (voor onderweg)

Wanneer je vaak onderweg bent of een lange periode hebt tussen middag- en avondmaal, dan kan je al eens nood hebben aan een tussendoortje. Een koek is niet de meest voedzame keuze. In deze demo leer je lekkere alternatieven maken! De gezondheidscoach geeft uitleg rond de “kies voor méér schijf” en zoomt in op waarom het belangrijk is méér gezonde vetten te eten. Indien online kunnen deelnemers het thuis maken, volgens het recept dat op voorhand wordt aangeleverd. Indien live, wordt er voldoende gemaakt opdat iedereen kan proeven.

Vegetarische balletjes en burgers

We worden gesensibiliseerd om vaker vegetarisch te eten, zowel voor onze eigen gezondheid als voor de planeet. Daarnaast zijn de alternatieven in de winkel niet altijd even gezond. In deze demo leer je je eigen vleesvervangers maken, zodat je voldoende eiwitten op je vegetarische bord kan toveren. Er wordt ook ingezoomd op waarop te letten wanneer je vegetarische burgers/balletjes koopt in de winkel. De gezondheidscoach zoomt in op de gezondheidsvoordelen van peulvruchten en waarop te letten wanneer je vaak plantaardig eet.

Gezonde lunch/diner

Een gezonde lunch of diner, dat is best opgemaakt volgens de “kies voor méér schijf”. Hoe je dit omzet in een echte maaltijd, dat leer je gaandeweg in deze demo. Met échte ingrediënten maken we eenvoudige en smaakvolle maaltijd die je nadien met het gezin kan opeten. Er wordt specifiek ingezoomd op de gezondheidsvoordelen van peulvruchten. Indien online kunnen deelnemers het thuis maken, volgens het recept dat op voorhand wordt aangeleverd. Indien live, wordt er voldoende gemaakt opdat iedereen kan proeven.

Springbok Coaching sprak ons aan omdat ze heel goed de dynamiek van de werkvloer aanvoelen en een realistisch beleid uitwerken. Zo kregen we een gezondheidsbeleid dat toegankelijk is, zelfs voor mensen die weinig voelen voor sporten.

Zin om te springen?