• Health & Wellbeing Kompas

Health & Wellbeing Kompas

Data-driven well-being

Het Health & Wellbeing Kompas is een beproefde methode om de goede richting te behouden in je welzijnsaanpak. Het geeft je structuur en inzicht in de nodige data om een duurzame en efficiënte aanpak op een eenvoudige wijze te verzekeren. Een belangrijk onderdeel is het ter beschikking hebben van een dashboard waarin je op een eenvoudige manier de KPI’s kan volgen betreffende welzijn. Via bevragingen van de medewerkers krijg je zicht op wat er echt leeft, op de sterke punten, je ziet waar je kan verbeteren en je kent de behoeften. Dit is een goede manier om van ad-hoc activiteiten naar een echt welzijnsbeleid te gaan. Je ziet de evolutie op die punten die belangrijk zijn voor jouw organisatie. Dit dashboard laat je toe om op teamniveau te kijken naar de verschillende welzijnsparameters met strikt behoud van de privacy, er is nl. een vereiste minimum grootte van de teams om deze drill down-analyse te doen.

Flow naar een whealthy lifestyle op de werkvloer​

De flow naar een whealthy lifestyle geeft je de structuur die je nodig hebt om een welzijnsbeleid te managen. Je doorloopt 5 stappen. Als eerste stap kijken we naar de sterkte van het draagvlak voor een echt welziinsbeleid en hoe we dit kunnen verbeteren. Dan kijken we naar de beschikbare data en eventueel genereren we nog bijkomende data om echt te weten waar we staan en goed te kunnen bepalen waar we naartoe willen. Dan stellen we een plan op met prioriteiten en concrete doelen, timelines en budget om dan naar de effectieve uitvoering te gaan in stap 4. Met heel veel aandacht voor communicatie, die is superbelangrijk! Als laatste stap kijken we dan naar wat er goed is gegaan en wat beter kan in een continue cirkel. Deze structuur, flow naar een whealthy lifestyle, gebruiken we bij het Health & Wellbeing Kompas en bij de consultancy.

Voordelen

Snelle en objectieve inzichten

Tussen aanvraag & inzichten kunnen we snel schakelen. Binnen de maand weet de klant hoe het gaat met hun medewerkers.

Toegang tot dashboarding (1 jaar)

Op die manier krijg je gemoedsrust. Je weet wanneer je wil hoe het met je medewerkers gaat en ziet bovendien de impact van je welzijnsbeleid.

Tot 4 metingen per jaar

Er is altijd ruimte om extra vragen te beantwoorden/onderzoeken. Je kan tot 4 keer per jaar meer inzicht krijgen in wat er leeft in je organisatie.

De Springbok Coaches slagen erin mensen uit de klassieke werkcontext te halen en tillen hen met brio op naar een ander niveau. De fysieke screening van de deelnemers gebeurt professioneel en met respect voor het individu. We slaagden erin om een aanzienlijk aantal medewerkers te enthousiasmeren en engageren om te werken aan een meer actieve en gezonde levensstijl. We ontvingen zeer veel positieve reacties.

Zin om te springen?

springbok-logo

Ontvang tot 30% subsidie via de kmo-portefeuille van VLAIO. Registratienummer: DV.A238137. Lees meer …

Ontvang onze nieuwsbrief